Main » 2010 » Januari » 29 » Gamen is goed voor je hersenen
14:22:40
Gamen is goed voor je hersenen
Iedereen heeft er wel een ander standpunt over. Is gamen nou slecht voor je, of juist niet? Aan de hand hiervan zijn al vele onderzoeken gedaan, zoals laatst zelfs bij de Amerikaanse marine. Hier kwamen opmerkelijke resultaten uit voort.

Onderzoeker dr. Ray Perez heeft verklaard dat gamen juist goed voor je hersenen schijnt te zijn. Zo zei hij in het rapport van zijn onderzoek:
"Videogames spelen verhoogt de gevoeligheid van verschillende zintuigen, evenals het reactievermogen en de oog-handcoördinatie. Deze bleek dan ook bij de gamers 10 tot 20 procent hoger dan bij de 'niet gamers'. Ook is het zo dat het spelen van videogames positieve invloed heeft op je kortetermijngeheugen."

Perez heeft van enkele mariniers die schietspellen hebben gespeeld de resultaten vergeleken, en is tot de volgende conclusie gekomen:
"Hier bij de Amerikaanse marine is het belangrijk dat soldaten goed weten wat ze moeten doen in verschillende situaties. Door bijvoorbeeld te gaan bedenken hoe ze counter-attacks gaan opstellen, en hoe ze de terroristen het beste kunnen verslaan, door middel van verschillende tactieken. Ook uit dit onderzoek is gebleken dat de mariniers, na het spelen van diverse schietspellen, beter ingespeeld zijn op de vijand en betere beslissingen kunnen nemen."

Zo blijkt dus wederom dat, ondanks het vele geweld, shooters en andere videogames helemaal niet slecht zijn voor je hersenen. Ze stimuleren vele delen in je hersenen die je vaak gebruikt. En zeg nou zelf, je brein laten groeien door te gamen is toch veel leuker dan door met je neus in de boeken te zitten?

 
502 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
1 reacties
0  
1  Burn_In_Hell_NL    (30/Jan/2010 13:17:35)
Dat wist ik al sinds ik op sgool zat, dat gamen beter is dan leren tongue

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX