Main » 2011 » Mei » 15 » Sony spreekt gamers toe
02:11:38
Sony spreekt gamers toe
Jawel, het is eindelijk zover. Na meer dan drie weken is nu de dag aangebroken det het herstel van het PSN in gang wordt gezet. Aan Kazuo Hirai dan ook de eer om als eerste iedereen toe te spreken.
 

Naar aanleiding van de criminele hackeraanval op het datacentrum van het bedrijf, gesitueerd in San Diego in de staat Californië in de Verenigde Staten, heeft SNEI alle PlayStation Network- en Qriocity-services op 20 april 2011 uitgeschakeld zodat er een onderzoek kon worden uitgevoerd en de algemene beveiliging van de netwerkinfrastructuur kon worden verbeterd.

In nauwe samenwerking met verschillende externe beveiligingsfirma's heeft het bedrijf aanzienlijke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om ongeoorloofde activiteiten snel te kunnen detecteren en om een betere bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten te kunnen garanderen.

Het bedrijf heeft aanzienlijke verbeteringen aan de gegevensbeveiliging doorgevoerd, waaronder het updaten en het toevoegen van geavanceerde beveiligingstechnologieën, aanvullende software-monitoring, indringingstests en controles op zwakke plekken, hogere versleutelingsniveaus en extra firewalls.

Het bedrijf heeft ook een aantal andere zaken aan de netwerkinfrastructuur toegevoegd, zoals een waarschuwingssysteem waarmee ongebruikelijke activiteitenpatronen die een mogelijke dreiging voor het netwerk aangeven kunnen worden gedetecteerd.
"Ik wil graag mijn oprechte excuses aanbieden voor de ongemakken die dit incident voor jullie met zich mee heeft gebracht en ik wil jullie dan ook allemaal bedanken voor jullie geduld tijdens onze herstelwerkzaamheden," aldus Kazuo Hirai, Executive Deputy President, Sony Corporation.

"Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie geduld en steun tijdens deze periode. We zijn ons ervan bewust dat het geduld van zelfs onze meest loyale klanten hierdoor flink op de proef is gesteld en dat zij staan te popelen om onze Sony-producten en -services weer te kunnen gebruiken. We ondernemen op alle niveaus keiharde actie om de zaken die bij dit incident naar boven kwamen aan te pakken en voor ons als bedrijf is het beschermen van consumentengegevens nu een dagtaak over de gehele bedrijfslinie.
Gedurende de afgelopen 18 maanden is het aantal hackeraanvallen schrikbarend toegenomen en dergelijke aanvallen nemen bovendien steeds dreigendere vormen aan. Het ondermijnen van computercriminaliteit vereist een evolutionaire benadering tot beveiliging, wat betekent dat deze goed is geïntegreerd, voorkomt dat het geheel bloot komt te staan aan risico's en de efficiënties bovendien verbetert," vertelt Francis deSouza, senior vice president van de Enterprise Security Group van Symantec. "De cyberaanvallen van tegenwoordig worden steeds onopvallender, doelbewuster en beter georganiseerd uitgevoerd dan voorheen. Door met Sony aan de verhuizing van hun datacentrum te werken, is het duidelijk geworden dat zij maatregelen nemen om de beveiligingsrisico's in de toekomst te beperken."

Als aanvullende maatregel is Fumiaki Sakai, president van Sony Global Solutions Inc. (SGS), benoemd tot Chief Information Security Officer van SNEI. Naast zijn huidige rol bij SGS werkt dhr. Sakai binnen zijn functie bij SNEI ook verder aan de versterking van gegevensbeveiliging binnen de volledige netwerkinfrastructuur van het bedrijf.
Dhr. Sakai is bovendien verantwoordelijk voor het snel vinden van een nieuwe en vaste CISO voor SNEI. Als CISO brengt dhr. Sakai direct verslag uit aan Tim Schaaff, president van SNEI, en aan dhr. Shinji Hasejima, CIO van Sony Corporation.

"Hoewel we uiteraard begrijpen dat het van groot belang is om onze services weer online te krijgen, wilden we hierbij geen concessies doen op het gebied van veiligheid: we hebben de beveiligingsmaatregelen die we nu hebben genomen dan ook eerst grondig getest. De veiligheid van onze klanten blijft voor ons het allerbelangrijkste goed," aldus Hirai. "We wilden onze klanten ervan kunnen verzekeren dat hun persoonlijke gegevens door enkele van de beste beveiligingstechnologieën op de huidige markt worden beschermd, zodat iedereen zorgeloos en ontspannen kan genieten van al het moois dat de PlayStation Network- en Qriocity- te bieden hebben."

Het herstel van de services in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten gaat nu van start en klanten kunnen dan weer van de online functies van de PlayStation Network- en Qriocity-services genieten. Het bedrijf verwacht dat beide services eind mei 2011 volledig zijn hersteld.

Het bedrijf zal alle klanten die bij de PlayStation Network- en Qriocity-accountservices zijn geregistreerd een 'Welcome Back'-pakket aanbieden.

Meer informatie over dit programma kun je binnenkort vinden op eu.playstation.com/welcomeback.

 
480 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX