Main » 2011 » Mei » 10 » 'Nederland telt 12.000 gameverslaafden'
13:19:55
'Nederland telt 12.000 gameverslaafden'
Uit onderzoek, gehouden door Tony van Rooij onder begeleiding van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC in Rotterdam, is gebleken dat er in Nederland zo'n twaalfduizend tieners zijn die verslaafd zijn aan online gamen. Deze groep, kinderen van dertien tot zestien jaar, zouden hun spelgedrag moeilijk onder controle kunnen houden. Die twaalfduizend kinderen maken 1,5% uit van alle Nederlandse tieners in die leeftijd.

Volgens het onderzoek heeft deze groep tieners meer last van depressieve gevoelens en van eenzaamheid, angst en een negatief zelfbeeld.

Als we alle gamers bij elkaar tellen, zo zegt het onderzoek, is ongeveer een percentage van drie procent verslaafd aan online gamen. Dit blijkt van alle activiteiten op het internet dan ook het meest verslavend om te doen. Dankzij het vele online gamen spelen de jongeren meer dan ze gepland hadden, waardoor ze weer minder slapen en minder goed beginnen te scoren op school.

Per dag zouden deze verslaafden ongeveer acht uur per dag online gamen. Het gaat voornamelijk om jongens, waarvan tweederde op het vmbo zit.
 
Natuurlijk blijft dit een discutabel onderzoek. Wanneer is iemand verslaafd en waar valt dat uit af te leiden bijvoorbeeld?

 
445 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX