Main » 2009 » December » 29 » De meest belovende games van 2010 deel 1
04:40:06
De meest belovende games van 2010 deel 1
2010 komt er aan en dat betekent dat er een nieuw gamejaar van start gaat. Natuurlijk laten we jullie niet zonder enige voorbereiding het nieuwe jaar ingaan en daarom hebben we enkele veelbelovende games voor je op een rijtje gezet. De komende dagen zullen we meerdere games bekijken en deze zullen elke keer weer meer belovend zijn. Nu dus eerst de minst belovende van de meest belovende games van 2010. Natuurlijk is het nog maar de vraag of de games niet worden uitgesteld. We zijn te lui video's bij de games te plaatsen, maar ja, lang leve YouTube!

Deadly Premonition
Ontwikkelaar: Access Games Uitgever: Ignition Entertainment Release: Maart

Wat is het: Klassieke horrorgame waarin je als detective Francis York Morgan het afgelegen dorpje Greenvale bezoekt om de ‘Red Seed Murders’ op te lossen. Uiteraard met link naar het bovennatuurlijke.

Waarom wel: Goede horrorgames met een bescheiden setting zijn schaars. Seriemoorden oplossen zal altijd intrigeren.
Waarom niet: Het oogt een beetje low-budget. Kan het de vaak frustrerende gameplay van horrorgames omzeilen?

Splatterhouse
Ontwikkelaar:
Namco Bandai Uitgever: Namco Bandai Release: Lente

Wat is het: Een bloederige actiegame waarin rondvliegende ledematen en dodelijke finishing moves eerder regel dan uitzondering zijn. Remake van de originele Splatterhouse uit 1988.

Waarom wel: Wie wil er nu geen monsters neerslaan met zijn eigen, afgerukte arm?
Waarom niet: Het bloed vloeit rijkelijk en dit is duidelijk een speerpunt van de game, maar is er ook voldoende diepgang of blijf je gewoon hersenloos schoppen en slaan? De ontwikkeling verliep door wisselende ontwikkelaars niet bepaald zonder obstakels.
Hellion: Mystery of the Inquisition
Ontwikkelaar:
Flying Fish Works Uitgever: Onbekend Release: 2010

Wat is het: Fictief-historische actiegame waar je in een authentieke dertiende-eeuwse wereld eigenhandig de Apocalyps moet zien te stoppen, terwijl je intussen de ware aard van de inquisitie ontdekt.

Waarom wel: Interessante setting en mooie weergave van de middeleeuwen. De makers werkten eerder aan het uitstekende The Witcher.
Waarom niet: Met gevechten tegen de demonen uit de hel wordt de setting misschien iets te over-the-top.
Spec Ops: The Line
Ontwikkelaar:
Yager Development Uitgever: 2K Games Release: 2010

Wat is het: In dit vervolg op het elf jaar oude Spec Ops stuur je een team van drie soldaten aan in een zanderig en kapotgeschoten Dubai. Tussendoor moeten morele beslissingen worden gemaakt.

Waarom wel: Knallen, knallen en nog eens knallen. Qua gameplay lijkt Spec Ops wel wat op Gears of War en Gears of War was goed. Als het de morele dilemma's tijdens een oorlog enigszins kan overbrengen.
Waarom niet: Wat kunnen we naast zand nog meer van een setting als Dubai verwachten? Iedereen was de Spec Ops-serie al lang en breed vergeten en dat was niet voor niets. Sowieso lijkt het spel weinig van doen te hebben met de eerdere delen.
LEGO Harry Potter: Years 1-4
Ontwikkelaar:
Travellers Tales Uitgever: Warner Bros Release: 2010

Wat is het: Na Luke Skywalker, Batman en Indiana Jones is het nu ook mogelijk om in de LEGO-huid van tovenaarsleerling Harry Potter te kruipen. In LEGO Harry Potter: Years 1-4 kun je de verhalen van de eerste vier Harry Potter boeken nog eens rustig overdoen.

Waarom wel: Traveller’s Tales LEGO-games staan eigenlijk altijd garant voor humor en leuke gameplay.
Waarom niet: In hoeverre weet men wat nieuws te doen in vergelijking met de eerdere LEGO-games?
True Crime
Ontwikkelaar:
United Front Games Uitgever: Activision Release: 2010

Wat is het: Het derde deel in de True Crime-reeks, waarin je undercover gaat in de gangsterwereld van Hong Kong. Combinatie van schieten, vechten en spectaculaire achtervolgingen.

Waarom wel: De Aziatische setting uit de trailer oogt ontzettend sfeervol. De spelwereld lijkt een lust om doorheen te racen, lekker in te matten of je geweer in leeg te knallen.
Waarom niet: De eerste twee delen waren nu niet bepaald goede spellen. Het idee erachter was goed, de uitwerking een stuk minder. Maar dit deel is eigenlijk alleen True Crime bij naam.
Resonance of Fate
Ontwikkelaar:
tri-Ace Uitgever: Sega Release: Tweede kwartaal

Wat is het: Een game die het klassieke JRPG-genre wil mixen met snelle actie uit de Hollywood-films. Een soort kruising tussen Devil May Cry en Final Fantasy.

Waarom wel: De makers weten hoe een goede RPG in elkaar steekt. Nu alleen nog een goede balans vinden tussen de speelstijlen om zo het genre nieuw leven in te blazen.
Waarom niet: Sommige kruisingen tussen genres werken gewoonweg niet. Misschien lenen RPG’s zich wel helemaal niet voor snelle gameplay?
Greed Corp
Ontwikkelaar: W! Games Uitgever: Onbekend Release: Eerste kwartaal

Wat is het: Turn-based strategiespel waarin je het instortende landschap tactisch in je voordeel moet gebruiken. Van het Nederlandse W! Games.

Waarom wel: Origineel concept en steampunk-stijltje geven het spel een eigen smoel in dit niche-genre. Er wordt behoorlijk veel content beloofd voor een goedkope, downloadbare game.
Waarom niet: Het spelconcept moet wel diepgaand en verslavend genoeg zijn, wat lastig is in te schatten. De hexagonale wereld oogt wat kunstmatig.
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Ontwikkelaar: Ubisoft Uitgever: Ubisoft Release: Mei

Wat is het: Ubisoft negeert de nieuwe Prince of Persia-game die vorig jaar uitkwam en gaat verder waar The Sands of Time ophield. De prins kan dus weer met de tijd spelen en het gerucht gaat dat ook de natuur deze keer niet veilig voor hem is.

Waarom wel: The Sands of Time wordt als de beste Prince of Persia in de hele serie beschouwd. Vooral het acrobatische rennen over muren en het spelen met de tijd was erg goed uitgewerkt en keert nu weer terug.
Waarom niet: De game komt tegelijk met de bioscoopfilm van Prince of Persia uit, dus misschien wordt dit wel een goedkope manier om veel geld binnen te harken. Net aangekondigd en in de lente van 2010 al in de winkels?

Inversion
Ontwikkelaar:
Saber Interactive Uitgever: Namco Bandai Release: 2010

Wat is het: De makers van TimeShift hebben genoeg van het spelen met de tijd en manipuleren nu de zwaartekracht. Daarmee hoop je de buitenaardse Lutadore van je af te vechten.

Waarom wel: Lekker spelen met physics. Dankzij de nieuwste Havok Destruction Engine kan bijna alles kapot. Stadsbussen naar tegenstanders gooien.
Waarom niet: Het verhaal en het hoofdpersonage zijn wel heel erg volgens het boekje.
Sonic & Sega All Stars Racing
Ontwikkelaar:
Sega Uitgever: Sega Release: 19 februari

Wat is het: Een knotsgekke kartgame vol met Sega-personages uit het heden en verleden die het tegen elkaar opnemen met absurde voertuigen en vreemde wapens.

Waarom wel: Sonic, Dr. Robotnick, Samba de Amigo en AiAi; veel van de bekende personage uit het Sega-universum maken hun opwachting. Eindelijk een Mario Kart-concurrent buiten de Nintendo-platformen.
Waarom niet: Een sterk deelnemersveld is wel aardig, maar hebben de makers ook gedacht aan bijvoorbeeld een goede besturing?
Aliens: Colonial Marines
Ontwikkelaar: Gearbox Software Uitgever: Sega Release: 2010

Wat is het: Schieten op enge aliens uit de filmserie, samen met je teamgenoten. In tegenstelling tot het soortgelijke Alien versus Predator van Rebellion, wordt de actie op smaak gebracht met een vleugje tactiek.

Waarom wel: Gearbox weet hoe een squad-based shooter ontwikkeld moet worden. Het universum van Alien leent zich perfect voor een enge, tactische shooter.
Waarom niet: Sega komt in 2010 al met een andere Alien-shooter (Alien vs. Predator) en die belooft vrij simpeltjes te worden. Het is wel heel erg stil rondom Aliens: Colonial Marines en er gaan zelfs geruchten dat Gearbox met de ontwikkeling gestopt is.
Transformers: War for Cybertron
Ontwikkelaar:
High Moon Studios Uitgever: Activision Blizzard Release: 2010

Wat is het: Een third-person schietspel in de stijl van Gears of War, maar dan met de bekende transformerende robots. Het verhaal kent raakvlakken met eerdere gebeurtenissen uit het Transformers-universum. De Transformers zelf lijken een kruising tussen die van de eerste generatie en de recente films.

Waarom wel: Het zijn de Transformers, waarbij de nieuwe stijl en het verhaal veel goeds beloven.
Waarom niet: De ontwikkelaar leverde nog geen fantastische games af en de recente Transformers-titels waren geen grote successen.
MotoGP 09/10
Ontwikkelaar:
Monumental Games Uitgever: Capcom Release: Maart

Wat is het: De MotoGP-licentie is terug van weggeweest en zit nu voor alle platformen bij één uitgever. Het nieuwe deel beslaat twee hele seizoenen. De gameplay is bovendien flink op de schop genomen, zodat zowel arcade als realistische racers aan hun trekken kunnen komen.

Waarom wel: Het jaartje pauze in de MotoGP-licentie heeft gezorgd voor flink wat verbeteringen aan de oude formule.
Waarom niet: Met de uitgave van Grand Turismo 5 in dezelfde periode als MotoGP 09/10 zal het niet makkelijk zijn voor de game om zijn eigen plekje te vinden.
Warhammer 40.000: Space Marine
Ontwikkelaar: Relic Entertainment Uitgever: THQ Release: 2010

Wat is het: Actie-RPG waarin je in het Warhammer-universum met een brute Space Marine alles en iedereen op je pad aan gort mag hakken. De nadruk ligt overduidelijk op de actie en niet op het RPG-element.

Waarom wel: Relic is een topontwikkelaar en kent het Warhammer-universum door en door. Warhammer is oorlog en daarom lijkt de keuze op de actie met een snufje RPG de juiste.
Waarom niet: Uitstapjes naar andere genres dan RTS blijken moeilijk voor Relic; The Outfit was geen groot succes. Het RPG-element kan wel eens ondergesneeuwd worden en meer voor de sier aan de game hangen.
Blur
Ontwikkelaar: Bizarre Creations Uitgever: Activision Release: 2010

Wat is het: Arcade racegame waarin je met power-ups je tegenstanders kunt bestoken. Blur kenmerkt zich door echt bestaande auto’s te combineren met arcade rijgedrag.

Waarom wel: Bizarre Creations heeft zijn sporen op racegebied lang en breed verdient met hun Project Gotham Racing-serie. 'Mario Kart voor volwassenen' klinkt als een gat in de markt.
Waarom niet: We hebben inmiddels meerdere speelsessies met het spel gehad en de game heeft nog geen indruk weten te maken. Vooral op het gebied van power-ups is weinig inventiviteit te ontdekken.
The Agency
Ontwikkelaar:
SOE Uitgever: SOE Release: 2010

Wat is het: Een MMO in een spionnenjasje die wil breken met de RPG-focus en zich meer als een shooter laat spelen. De game wordt wellicht ook crossmediaal speelbaar op de PC en PS3.

Waarom wel: Een James Bond-achtige wereld met spionnen die elkaar op de hielen zitten. Niet de statistieken, maar je eigen vaardigheid maakt je een goede speler. Alle sociale facetten van de MMO zijn aanwezig.
Waarom niet: Enkele kopstukken van het ontwikkelteam verlieten onlangs het team. Het koppelen van PC- en PlayStation 3-spelers is tot heden nog nooit succesvol geweest.

 
492 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX