Main » 2010 » Juni » 8 » Zo komt Nederland de poulefase door volgens EA
13:09:31
Zo komt Nederland de poulefase door volgens EA
EA doet vaak een voorspelling voor het WK door middel van de voetbal games die zij op de markt brengen. Zo voorspelde ze vorige week de winnar van het WK. Volgens de simulatie gaat Nederland de Poule fase gewoon overleven, maar doen we dat wel een stuk beter als Robben snel genoeg hersteld. Hieronder vind je de uitslagen van de simulatie die gedaan is in FIFA World Cup 2010. We zullen er snel genoeg achter komen of er enige kern van waarheid in deze simulatie zit.

Het Nederlands elftal mag van geluk spreken dat Arjen Robben zich later alsnog bij het team kan aansluiten. Dat blijkt uit een uitgebreide simulatie van de poulefase met het officiële computerspel van het WK, 2010 FIFA World Cup South Africa van EA Sports. Speelt Oranje met de ‘Grote Vier’, dan worden alle wedstrijden redelijk eenvoudig gewonnen, terwijl opstellingen met Kuyt in plaats van Van der Vaart of Huntelaar in de spits, duidelijk minder succesvol uitpakken.

Verder bleek uit de simulatie dat de verdediging van Oranje inderdaad de zwakke plek is, Kameroen de zwaarste opponent wordt en Van Persie de meeste goals gaat scoren.
De simulatie maakte gebruik van drie opstellingen die door acht van de meest bekende voetbaljournalisten van Nederland (zie uitslagen test) waren aangeleverd: één opstelling met de Grote Vier, één met Kuyt in plaats van Van der Vaart en één met Huntelaar in de spits. Alledrie de opstellingen werden twee keer getest in de poulefase om elke vorm van toeval uit te sluiten.

De uitslag van de simulatie was overduidelijk. Alleen met de Grote Vier won Oranje alle wedstrijden in de poule. Bovendien kreeg men de minste goals tegen. De ‘ Kuyt-variant’ leverde weliswaar meer doelpunten op, maar maakte tegen Kameroen weinig klaar. De optie ‘Huntelaar’ bleek de minst sterke van de drie. Oranje zou in die opstelling zelfs moeite hebben de poulefase door te komen.

Het initiatief tot de simulatie kwam van drie FIFA-fans: Absalom Warkor (Nederlands game Kampioen FIFA), Richard Vermeer (sportverslaggever Noord Hollands dagblad) en Jan-Johan Belderok (gamejournalist Gamekings). Volgens Belderok biedt de officiële WK-game van alle vormen van speculatie de meest objectieve methode om de ideale opstelling van Oranje te achterhalen.
 
''Het spel werkt met de persoonlijke statistieken van alle spelers van Oranje en de drie opponenten. Zaken als kracht, agressie, verdedigende en aanvallende kwaliteiten, schotkracht, doeltreffendheid, snelheid, zijn per speler in het spel ingevoerd. Ook kan opstelling én speelwijze optimaal worden afgestemd op de speelwijze die Van Marwijk voorstaat. Dus met druk naar voren, switchende voorhoedespelers en opkomende backs. Als we vervolgens de beste FIFA-gamer van Nederland, Absolom Warkor, inzetten om Oranje te ‘besturen’, sluit je het toeval nog verder uit.''
Uitslagen test
 
Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Van Bommel, Robben, Sneijder, Van Persie, Huntelaar (opstelling Koen Greven, NRC)
Nederland – Denemarken: 0-1 en 2-2 (goals Van Persie en De Jong)
Nederland – Japan: 1-0 (Sneijder) en 4-3 (Huntelaar 2 x, Sneijder, Van Persie)
Nederland – Kameroen: 2-1 (Van Persie, Huntelaar) en 1-2 (Van Persie)
Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Van Bommel, Kuyt, Sneijder, Robben, Van Persie (opstelling Evert ten Napel, Studio Sport)
Nederland – Denemarken: 4-2 (Van Persie 3x, Kuyt) en 4-1 (Van Persie 3x, Mathijsen)
Nederland – Japan: 3-0 (Van Persie 2x, Robben), 4-0 (Sneijder 2x, Van Persie, Kuyt)
Nederland – Kameroen: 1-2 (Van Persie), 0-0
Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Van Bommel, Robben, Sneijder, Van der Vaart, Van Persie (opstelling Matty Verkamman Oranje historicus, Hugo Borst en Sjoerd Mossou AD, Willem Vissers Volkskrant, Humberto Tan Eredivisie Live)
Nederland – Denemarken: 2-0 (Van der Vaart, Sneijder), 3-0 (Van Persie 3x) Nederland – Japan: 2-1 (Van Persie 2x), 2-0 (Van Persie 2x)
Nederland – Kameroen: 1-0 (Van der Vaart) en 4-1 (Van Persie 2x, Robben 2x)

Volgens Warkor ligt het verschil tussen de drie opstellingen vooral in de snelheid en creativiteit van de vier voorhoede spelers. Warkor: ''Bij de Grote Vier is de boel voortdurend in beweging en kan iedereen een man passeren, wat zeer belangrijk is tegen drie tegenstanders die vooral op hun verdediging leunen. Huntelaar is dan te statisch en Kuyt komt minder makkelijk zijn mannetje voorbij. Bijkomend voordeel van de opstelling met de Grote Vier is dat de verdediging ontlast wordt doordat we grotendeels op de helft van de opponenten zullen spelen.
 
De kracht van de Grote Vier werd nog duidelijker toen er een ‘oefenwedstrijd’ tegen Spanje werd gespeeld. Warkor: ''Als de tegenstander ook aanvallende intenties heeft, dan is Oranje met de Grote Vier pas echt dodelijk. Met de ‘Vier’ kan immers razendsnel van verdediging naar aanval overgeschakeld worden. Een beetje zoals Barcelona speelt. Laten we dus hopen dat Robben snel hersteld.''

Feiten
Oranje wint met Grote Vier alle poule-wedstrijden.
Van Persie scoort als spits duidelijk meer dan Huntelaar.
Verdediging is met name bij hoge ballen kwetsbaar.
Van der Vaart is beste vervanger van Robben, Oranje verliest dan wel snelheid.
Oranje is fysiek de mindere van de drie opponenten.
Van Bronckhorst wordt er op rechts vaak uitgelopen.
Oranje scoort nauwelijks uit corners, krijgt wel veel goals uit corners tegen.
Kameroen is de meest lastige opponent, Bendtner (Denemarken) scoort het meest tegen Oranje.

 
439 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX