Main » 2011 » April » 27 » Wellicht geen vergoeding voor PSN+
17:18:24
Wellicht geen vergoeding voor PSN+
Vanaf morgenochtend zal het PlayStation Network al een week offline zijn. Tientallen miljoenen PSN-gebruikers hebben er last vast en ookal betaal je voor PlayStation Plus, het kan zijn dat deze week je niet vergoed gaat worden.

Met een PlayStation Plus-account haal je diverse voordelen in huis. Maar nu het PlayStation Network niet meer bereikbaar is, heb je helaas niets aan het account. Veel gebruikers vroegen zich dan ook af of ze een vergoeding krijgen omdat ze al bijna een week geen gebruik kunnen maken van hun PlayStation Plus-account.

Sony werkt inmiddels hard aan het probleem, maar kan nog geen indicatie geven over wanneer de service weer beschikbaar komt. Toch weet een bron dichtbij Sony tegenover PSU.com al te melden dat er geen vergoeding voor PlayStation Plus-gebruikers zal komen. De bron noemt als referentie de gebruikersvoorwaarden van Sony. Daarin valt te lezen dat Sony niet aansprakelijk kan worden gesteld voor 'verlies van data, content, functies of mogelijkheden'.

Hoewel de bron verwijst naar de algemene voorwaarden, lijkt Sony er op het moment gelukkig iets anders over te denken. In een recente FAQ dat door het bedrijf is geplaatst, laat Sony weten dat een vergoeding ''wordt overwogen' en dat er meer bekend zal worden gemaakt zodra er een besluit is genomen. Dit besluit wordt waarschijnlijk pas genomen als het PlayStation Network weer op volle toeren draait. Sony vindt namelijk dat ze pas een besluit kan nemen als bekend is hoelang de dienst uit de lucht is geweest. Pas dan gaat het bedrijf 'gepaste maatregelen' treffen.

Ontwikkelaars krijgen in ieder geval hulp van Sony. Zo lanceerde ontwikkelaar Open Emotion Studios de game Mad Blocker Alpha op het ongelukkige moment toen het netwerk plat ging. Sony zal met dergelijke partijen schikkingen treffen, aangezien deze kleine ontwikkelaars snel in financiële problemen raken zonder de PSN-inkomsten.

 
442 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX