Main » 2011 » November » 2 » Wat we denken te weten over Grand Theft Auto V
21:07:18
Wat we denken te weten over Grand Theft Auto V
De trailer is uit en de geruchten zijn ontkracht. Het is Rockstar Games wederom jarenlang gelukt vrijwel alles geheim te houden over de nieuwe Grand Theft Auto. "Vrijwel alles" inderdaad, want we gaan naar Los Santos (San Andreas)! Een goede gok of inderdaad uitgelekt, ons maakt het niet uit. We analyseren de trailer in ieder geval die vandaag is uitgekomen.
 
De stad waar GTA V zich zou afspelen was de allergrootste vraag die de afgelopen week zich in vele hoofden afspeelde. Het antwoord hebben we nu. Het wordt Los Angeles, oftewel Los Santos. Deze naam zien we verschillende keren langskomen in de trailer. Bijvoorbeeld op de achterkant van een busje of op borden. Los Santos kennen we natuurlijk nog uit GTA San Andreas, maar momenteel is het niet bekend of we ook in de overige twee steden uit San Andreas mogen rondlopen: San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas). De trailer laat echter alleen Los Santos zien, maar wellicht dat de andere twee steden later nog aan bod komen.
 
De relaxte vibe van Los Angeles straalt er meteen vanaf terwijl we de mogelijke hoofdpersoon op de achtergrond horen praten. We zien mensen op het strand lopen met een hond. Zitten er dus dieren in GTA V? De "magic" van de stad heeft hem overgehaald naar Los Santos te verhuizen. Ondertussen zien we mensen die jetskiën, bergbeklimmen en golfen.  Daarna horen we hem zeggen wat voor een prachtig groot huis hij gekocht heeft, omdat hij een goed familieman wou zijn. Een goede vader met leuke kinderen. Een welgestelde man dus. Iets wat ons vertelt dat we mogelijk de stad meteen al gaan verkennen met de broekzak vol dollar-bills. Je komt er al snel achter dat het niet helemaal zo is gegaan als hij dat graag wou. Direct zien we hem (of iemand anders) een bank of winkel bewapend binnenstormen.
 
Het mooie aan LA is overigens ook nog eens dat dit een heuse autostad is met lange en vooral brede snelwegen. Aangezien het autorijden in Grand Theft Auto voor veel mensen een favoriete bezigheid is, gaat dit een genot worden in deze stad.
 
Wat ons ook nog opviel waren de verkeersborden bovenaan de snelweg. Los Puerta kan geen persiflage naam zijn voor Los Angeles, want dat is immers Los Santos. Of dit dus een stad naast Los Santos is, of dat dit een klein dorpje of klein deel van een stad is, kunnen we nog niet zeggen.
 
Wat ons ook nog opviel was dat de sfeer in deze Grand Theft Auto V ontzettend positief was en dat je waarschijnlijk niet een low-class crimineel bent zoals in San Andreas. Het lijkt erop dat Rockstar deze GTA een wat andere sfeer wil meegeven dan voorgaande delen. Een beetje Vice City-achtig. Tevens lijkt het hele urban-sfeertje weggehaald te zijn en zijn woorden als ‘dough’ en ‘homie’ nu niet echt uitspraken die de vermoedelijke hoofdpersonage zou roepen. De doelgroep van Grand Theft Auto V zal dus wellicht wat groter worden, omdat niet iedereen nu eenmaal fan is van die hele urbanstijl.
 
Dan ook nog de befaamde Vinewood-letters (Hollywood-letters) op de bergen van Los Santos. Over deze bergen zien we aan het einde een vliegtuig vliegen. Dit kan natuurlijk van alles betekenen. Reizen we met vliegtuigen tussen de wellicht verschillende steden? Kunnen we weer gewoon zelf vliegen in de volgende GTA? Zo ja, dan moet de game onwijs groot zijn. Dit laatste lijkt er overigens wel op. Op ongeveer 1 minuut van de trailer zien we namelijk nog een straaljager voorbij vliegen. Een geliefd vervoersmiddel in San Andreas. Hopelijk krijgen we hier binnenkort meer informatie over.
 
Dan nog een andere heel belangrijke vraag. Met wie spelen we nou eigenlijk in Grand Theft Auto V? In de eerste trailer van GTA IV was al snel duidelijk dat dat Niko Bellic was. Maar nu ligt de nadruk niet zo sterk op de hoofdpersoon. Verschillende keren zien we de volgende oudere man verschijnen in de trailer.
 
 
Sommige mensen beweren dat dit Tommy Vercetti is uit Grand Theft Auto: Vice City, maar dan ouder. Tommy Vercetti is in 1951 geboren en zou heden dus rond de 60 jaar oud zijn. Volledig uit de lucht gegrepen, is deze bewering dus niet. Oordeel zelf.
 
 
 
Dan nog blijft de vraag of we met hem moeten spelen, of dat het toch nog iemand anders is. Zo zien we ook nog een man achtervolgd worden door een helikopter en enkele politieagenten.
 
Eigenlijk heeft de trailer dus veel vragen beantwoord, maar nog meer vragen ontwikkeld. Rockstar kennende zullen ze er zelf niet heel veel over vertellen, dus waarschijnlijk blijft het wachten tot een volgende trailer.
 

 
Categorie: Grand Theft Auto V | 452 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX