Main » 2011 » April » 27 » Sony Nederland beantwoordt vragen over PSN
23:30:04
Sony Nederland beantwoordt vragen over PSN
De hele PlayStation 3-community staat op z'n kop nadat bekend is geworden dat gegevens van ruim 77 miljoen PS3-accounts op straat zijn beland. Sony Nederland heeft hierop enkele veel gestelde vragen beantwoord.
 
Q.1 Wanneer hebben jullie ontdekt dat het systeem was binnengedrongen?
Wij ontdekten dat er tussen 17 april en 19 april, illegaal en ongeauthoriseerde inbreuk was in onze netwerk.

Q.2 Hoe wist U dat het systeem was binnengedrongen?
We kijken voor eventuele problemen die kunnen worden aangevoerd met betrekking tot beveiliging en houden toezicht voor dergelijke zaken zowel intern and extern.

Q.3 Wat is de belangrijkste reden voor dit probleem? Welke onderdelen van het systeem waren kwetsbaar voor de binnendringing?
We zijn momenteel bezig met een grondig onderzoek van de situatie. Aangezien dit een beveiligingsgerelateerde kwestie is, zullen we hierover verder geen commentaar geven.

Q.4 Welke maatregelen zijn er (worden er) genomen? Is er een mogelijkheid tot verder ongeoorloofde toegang?
Zodra wij ons bewust waren van het probleem,
1) hebben we tijdelijk het PlayStation Netwerk en de Qriocity diensten uitgeschakeld, om een grondig onderzoek in te stellen en een vlotte en veilige werking van onze netwerk diensten te bevestigen,
2) hebben we een buitenstaande erkende beveiligingsdienst in dienst genomen om een compleet en volledig onderzoek te doen naar wat er gebeurd is, en
3) hebben we snel maatregelen genomen om de beveiliging te verbeteren en ons netwerkinfrastructuur te versterken door het opnieuw op te bouwen om u te voorzien met een verbeterde bescherming van uw persoonlijke gegevens.

Q.5 Hoeveel gebruikers werden getroffen? Hoeveel per regio? Wat is de meest recente status van PlayStation Netwerk geregistreerde accounts/ operationele landen.
Ons onderzoek geeft aan dat alle PlayStation Network / Qriocity accounts kunnen zijn aangetast.

Q.6 Betekent dit dat informatie van alle gebruikers mogelijk in gevaar was? Vertel ons meer details over welke persoonlijke informatie gelekt is.
Wat betreft de mogelijkheid, ja. Gecompromitteerde gegevens die door u werd verstekt, kunnen het volgende bevatten: naam, adres (stad, provincie, postcode), land, e-mail adres, geboortedatum, PlayStation Network / Qriocity wachtwoord, login, geheime vraag antwoorden, en PSN online-ID. Het is ook mogelijk dat uw profiel gegevens toegankelijk zijn geweest, inclusief aankoop geschiedenis en factuuradres (stad, provincie, postcode). Als u een sub-account heeft aangemaakt voor uw afhankelijken, kunnen dezelfde gegevens met betrekking tot uw laste zijn benaderd. Als u uw credit card gegevens via PlayStation Network of Qriocity heeft opgegeven, is het mogelijk dat uw credit card nummer (met uitzondering van beveiligingscode) en de vervaldatum ook toegankelijk zijn geweest.

Q.7 Heeft U deze gebruikers geïnformeerd?
We sturen e-mails uit rechtstreeks aan deze gebruikers hun e-mailadres die ingeschreven staat op de PS Network accounts. Ook hebben we berichten op internet aangekondigd en de extra noodzakelijke procedures zijn gevolgd door elke regio.

Q.8 Heeft U berichten of aanspraken ontvangen dat PSN ID informatie/credit card informatie ten onrechte is gebruikt?
Niet op dit moment.

Q.9 Ik wil weten of mijn account is aangetast.
Om uzelf te beschermen tegen mogelijke identiteitsdiefstal of andere financiële verliezen, raden wij u aan om waakzaam te blijven uw rekeningafschriften te controleren en Uw kredietrapporten te controleren. Bovendien, als u dezelfde PlayStation Network- of Qriocity serviceaccount gebruikersnaam of wachtwoord gebruikt voor een ander niet-verwante dienst of account, adviseren wij u ze te veranderen. Wanneer het PlayStation Network en Qriocity diensten weer online zijn, raden we u ook aan dat u zich aanmeldt om Uw wachtwoord te wijzigen.
Voor uw eigen veiligheid, raden wij u aan op de hoede te zijn van e-mail, telefoon, post of andere scams die vragen om persoonlijke of gevoelige informatie. Sony zal op geen enkele wijze, inclusief e-mail, contact met u opnemen en vragen om Uw kredietkaartnummer, sofi-nummer of andere persoonlijke identificeerbare informatie te overhandigen. Als u wordt gevraagd deze informatie, te geven kunt u erop vertrouwen dat deze persoon niet van Sony is.

Q.10 Wat moet ik doen om ongeautoriseerd gebruik van mijn (creditcard) persoonlijke gegevens te voorkomen?
Voor uw eigen veiligheid, raden wij u aan op de hoede te zijn van e-mail, telefoon, post of andere scams die vragen om persoonlijke of gevoelige informatie. Sony zal op geen enkele wijze, inclusief e-mail, contact met u opnemen en vragen om uw kredietkaartnummer, sofi-nummer of andere persoonlijke identificeerbare informatie te overhandigen. Als u wordt gevraagd deze informatie, te geven kunt u erop vertrouwen dat deze persoon niet van Sony is. Bovendien, als u dezelfde PlayStation Network- of Qriocity serviceaccount gebruikersnaam of wachtwoord gebruikt voor een ander niet-verwante dienst of account, adviseren wij u ze te veranderen. Wanneer het PlayStation Network en Qriocity diensten weer online zijn, raden we u ook aan dat u zich aanmeldt om uw wachtwoord te wijzigen.
Om uzelf te beschermen tegen mogelijke identiteitsdiefstal of andere financiële verliezen, raden wij u aan om waakzaam te blijven Uw rekeningafschriften te controleren en Uw kredietrapporten te controleren.

Q.11 Sinds wanneer zijn PSN / Qriocity niet beschikbaar en in welke regio?
PSN / Qriocity diensten zijn niet beschikbaar sinds 20 april (Amerikaanse tijd) in alle regio's.

Q.12 Hoe komt het dat het zoveel tijd neemt om de dienst te hervatten?
We nemen het onderzoek zeer serieus. We hebben besloten om de dienst onbeschikbaar te houden zodat wij een grondig onderzoek kunnen uitvoeren en de goede werking van ons netwerk diensten te verifiëren.

Q.13 Hoe ernstig is dit? Hebben de hackers de beveiliging gebroken op PSN / Qriocity? Bent u nodige maatregelen aan het nemen om dergelijke uitvallen in de toekomst te voorkomen?
Aangezien dit een algemeen probleem is met betrekking tot beveiliging, zullen we niet verder commentaar leveren op deze zaak, maar we werken om de diensten te herstellen inclusief maatregelen om toekomstige inbraken te handhaven.

Q.14 Wanneer zal de dienst hervatten?
We nemen het onderzoek zeer serieus. We hebben besloten om de dienst onbeschikbaar te houden zodat wij een grondig onderzoek kunnen uitvoeren en de goede werking van ons netwerk diensten te verifiëren. We zijn hard aan het werk om de diensten te hervatten zodra wij in redelijkheid kunnen worden verzekerd dat de veilighheidszorgen zijn aangepakt.

Q.15 Het lijkt dat de dienst van SOE ook niet beschikbaar was/lijdt aan uitval. Is dit waar? Is dit te wijten aan dezelfde reden als de PSN/ Qriocity uitval?
SOE's dienst is beschikbaar, hoewel er een onderbreking plaatsvond van de dienstverlening als gevolg van een extern aanval. Een diepgaand onderzoek is gaande.

Q.16 Ik wil mijn geld terug (abonnementengeld, inhoud) sinds PSN/Qriocity niet beschikbaar was.
Dit wordt momenteel overwogen en we zullen dit aankondigen wanneer een besluit is genomen.

Q.17 Er lijken een aantal spellen te zijn die zelfs niet offline kunnen worden gespeeld?
Afhankelijk van de titel, maar vooral PSN-spellen, vereisen sommigen toegang tot PSN voor de trophy synchronisatie, beveiligingscontrole, enz.

 
645 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX