Main » 2011 » April » 12 » Relatie Call of Duty en schietpartij Alphen gelegd
17:38:34
Relatie Call of Duty en schietpartij Alphen gelegd
Het kon niet lang uitblijven natuurlijk. Na het verschrikkelijke drama van afgelopen zaterdag in Alphen aan de Rijn, wordt de schuld vandaag weer eens in de schoenen gelegd van de gamesindustrie.

De Telegraaf had de eer, hoe kan het ook anders. De aandachtsgeile krant kwam vandaag dan ook met de meest platgetrapte beschuldigingen die vaak worden gegeven bij dergelijke drama's. De games zijn het schuld. Hoe ontzettend erg we de laffe daad van Tristan van der Vlis ook vinden, het lijkt ons wederom onterecht om met het vingertje naar de games te wijzen. Waarschijnlijk hebben mensen moeite met het scheiden van onschuldig vermaak en geestelijk niet helemaal in orde zijn. De Telegraaf had tevens ook nog het lef om het volgende in het nieuwsbericht te zetten.
 
Quote:
"Wie of wat de jonge en medogenloze killer Tristan van der Vlis (24) ook inspireerde, duidelijk wordt dat hij bezeten was van het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 2. Het spel vertoont een bizarre gelijkenis met de manier waarop hij zijn slachtoffers in koelen bloede vermoorde."

Nu zijn we, zoals jullie allemaal weten, een zeer objectieve clan en geven we onze mening bijna niet in nieuwsberichten, maar bovenstaande citaat geef ons toch wel even kippevel. Het feit dat de schrijver van de Telegraaf met een omweg durft te insinueren dat zijn daden wellicht (gedeeltelijk) te verwijten zijn aan een videogame is ongelooflijk. In het hele nieuwsbericht wordt er alleen maar gerept over gelijkenissen, die er naar onze mening niet eens zijn. Maar goed, de Telegraaf schrijft het, dus moet het natuurlijk wel weer zo zijn... Elke gezonde gamer kan bij zijn eigen botte verstand nagaan dat het ‘sprayen’ van kogels in een winkelcentrum eerder te verwijten is aan een geestelijk mankementje, maar de Telegraaf, nee die niet.
De populaire weblog GeenStijl snapt het gelukkig wel.
 
Quote:
"Zo komt de Telegraaf (TMG) vandaag met het schokkende verhaal dat De Jonge En Meedogenloze Killer Tristan van der Vlis fan was van een computerspel. En wel Call of Duty: Modern Warfare 2 (NSFW). Ja en dan weet je het wel he? Dan heeft zo’n psychopaat zijn daad begaan omdat hij teveel dat spel speelde. Dat is duidelijk. Dus niet omdat hij van zichzelf knettergek was. Ook niet omdat hij PVV stemde (NRC). Of omdat hij stiekem Geert Wilders zelf was (Vara-ledenwebsite). Nee. Alle tientallen miljoenen Call of Duty gamers wereldwijd zijn in potentie schietgrage psychopaten die net zo makkelijk een trekker overhalen als dat ze hun puisten uitdrukken."

De Telegraaf heeft het dus weer voor elkaar, ze krijgen de nodige aandacht en dat is wellicht ook het enige waar ze om geven. Dat deze persoon geestelijk ziek was, lijkt de schrijver van de Telegraaf te zijn ontschoten. Echter denkt hij wel dat je zo’n daad kan verrichten door het spelen van een computerspel. Laten we het er maar op houden dat dit Telegraaf-gedrocht zelf niet helemaal psychisch gezond is.

 
540 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
1 reacties
0  
1  Glenn    (12/Apr/2011 21:45:58)
snap sowieso niet hoe ze zo´n link kunne legge, die gast is gwn gestoord klaar...

in mw2 had het nog enige betekenis en was het gewoon een terreurdaad xD

ps in mw2 knal je je zelf niet neer


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX