Main » 2011 » Oktober » 30 » PlayStation 3 best verkochte console van 2011
22:58:00
PlayStation 3 best verkochte console van 2011
Het is raar om deze informatie van Nintendo te horen, maar deze beweert dat de PlayStation 3 voor het grootste deel van 2011 de best verkopende console in Europa was.

De PlayStation 3 staat dus bovenaan de lijst van hardwareverkopen. Met name begin 2011 deed Sony's console het goed als we de cijfers van Nintendo moeten geloven. Nintendo had zelf een piek in de verkopen rond mei toen de Wii een prijsdaling kreeg en Microsoft had met de Xbox 360 een piek in juli.

Vanaf week 40 (die begon op 3 oktober) zijn de verkopen van de PlayStation 3 in Europa gestegen tot het wonderbaarlijke aantal van drie miljoen. De Wii en Xbox 360 hebben beide net de twee miljoen verkopen behaald.

"Kijkend naar de verkopen van de PlayStation 3 zien we dat deze met het jaar hoger worden. Met de Wii is dit juist het tegenovergestelde. Hier dalen de verkopen vergeleken met vorig jaar. De Xbox 360 blijft het goed doen in Amerika, maar in Europa zijn de verkopen nagenoeg gelijk aan vorig jaar," aldus Satoru Iwata, baas van Nintendo, bij de presentatie van Nintendo's resultaten over de afgelopen maanden.

Nintendo zegt deze informatie vergaart te hebben via een aantal onafhankelijke onderzoeksbedrijven in Europa. In Europa is het in tegenstelling tot Japan en Amerika veel moeilijker om aan deze data te komen.

 
508 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX