Main » 2011 » April » 27 » Oprichter Sony Computer Entertainment overleden
17:09:17
Oprichter Sony Computer Entertainment overleden
Norio Ohga is misschien niet de meest bekende naam bij Sony, maar toch is deze man verantwoordelijk geweest voor belangrijke beslissingen die ook hun invloed hadden op de game-industrie.
 
Ohga was vroeger een operazanger tot hij in de vijftiger jaren bij Sony aan het werk ging. Nadat hij opklom binnen het bedrijf stuurde hij ze in de richting van films en videogames, zo was hij tussen 1982 en 1995 zelfs het hoofd en bleef hij erna actief als senior adviseur.

Ohga heeft er onder andere voor gezorgd dat Sony Music Entertainment, toen nog CBS/Sony Records, zo groot is geworden als het nu is en hij overzag de deal van Columbia Pictures. Hiermee ging destijds een bedrag gemoeid van 3,4 miljard dollar. Tevens wordt hij geroemd voor zijn betrokkenheid bij de doorzetting van de compact disc. Ook voor ons gamers speelde hij een belangrijke rol, zo overzag hij Sony's uitbreiding in de videogamesindustrie en de release van het eerste PlayStation-systeem.

Vandaag leren we dat Ohga afgelopen zondag op 81-jarige leeftijd is komen te overlijden door de gevolgen van kanker waar hij al geruime tijd mee in gevecht was.

 
360 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX