Main » 2011 » April » 25 » Nintendo kondigt nieuwe console aan
18:42:29
Nintendo kondigt nieuwe console aan
Bij Sony regent het hard, heel hard nu het PSN eruit ligt en bij Microsoft en Nintendo schijnt momenteel keihard de zon. Microsoft heeft er baat bij dat het PSN offline is en Nintendo heeft vandaag haar nieuwe console aangekondigd. We krijgen er dus een nieuwe concurrent bij.
 
Nintendo heeft bekendgemaakt dat het bedrijf volgend jaar de opvolger van de Wii gaat uitbrengen. Die informatie komt uit een nota die vandaag openbaar gemaakt werd naast Nintendo's financieel rapport voor 2011, zo meldt Eurogamer.
 
Hiermee bereikt Nintendo als eerste de achtste generatie consoles. Vooralsnog lijkt het er niet op dat Microsoft en Sony snel de overstap zullen maken van de Next Generation, ook wel 7e generatie genoemd, naar de 8e generatie consoles. Nieuwe consoles van deze twee gamegiganten hoeven we namelijk niet vóór 2014 te verwachten.

Speelbaar op E3
Nintendo zal een speelbaar model van de nieuwe console tonen op de E3. Bovendien zal daar nog meer onthuld worden omtrent de opvolger van de Wii. De lancering van de console zal plaatsvinden in de loop van 2012.

Quote:
"We will show a playable model of the new system and announce more specifications at the E3 Expo, which will be held June 7-9, 2011, in Los Angeles.”

Wii 2
Men verwacht dat de opvolger van de Wii op de E3 in juni uit de doeken wordt gedaan. Volgens bronnen maakt de console gebruik van een IBM PowerPC CPU met drie kernen en een grafische kaart van de ATI R700-serie. De console zou minstens 512MB aan RAM-geheugen bevatten. Bovendien zouden games van de console gestreamd kunnen worden naar het ingebouwde HD-scherm van de controller. Dat zou de reden zijn dat de naam van de console misschien 'Stream' luidt.

 
436 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX