Main » 2011 » November » 10 » Modern Warfare 3 verkocht 9,3 miljoen keer op eerste dag
03:45:53
Modern Warfare 3 verkocht 9,3 miljoen keer op eerste dag
Het is Activision wederom gelukt. Was het vorig jaar Black Ops nog dat records deed sneuvelen met 7 miljoen verkochte exemplaren op de eerste dag. Modern Warfare 3 gaat daar dik overheen. De game verkocht op de eerste dag maar liefst 9,3 miljoen keer en is daarmee de grootste medialaunch ooit.
 
Call of Duty, de franchise is kennelijk nog steeds niet op zijn hoogtepunt. Dat Call of Duty: Modern Warfare 3 flink zou gaan verkopen was wel bekend, maar 9,3 miljoen exemplaren is een enorm aantal waar niet veel mensen zich aan durfden te wagen.
 
Van die 9,3 miljoen zijn er 1,5 miljoen exemplaren om middernacht verkocht. De Xbox 360 wist 54% van de exemplaren te bemachtigen wat neerkomt op zo'n 5 miljoen doosjes. Het is voor deze console dan ook de eerste game die op de eerste dag meer dan 5 miljoen keer weet te verkopen. 42% van de verkopen op de eerste dag ging uit naar de PlayStation 3 wat neerkomt op een degelijke 4 miljoen exemplaren. De overige 4% (zo'n 370.000 games) zijn in handen van PC en Wii.
 
Om de cijfers nog wat indrukwekkender te laten klinken, kunnen we vertellen dat de verkopen op de eerste dag 33% hoger liggen dan bij de release van Black Ops en maar liefst 55% hoger dan bij Modern Warfare 2. Overigens waren de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk samen goed voor 7 miljoen games.
 
Analisten suggereren dat Modern Warfare 3 in de eerste week ongeveer 12 tot 13,5 miljoen units zal verkopen. Ter vergelijking: 'grote' concurrent Battlefield 3 verkocht in de eerste week 5 miljoen games. Alle andere Call of Duty's waren de afgelopen jaren bij elkaar goed voor ongeveer 87 miljoen verkochte exemplaren. Het is dan ook goed mogelijk dat eind deze week de 100 miljoenste Call of Duty wordt verkocht.
 

 
Categorie: Call of Duty: Modern Warfare 3 | 449 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX