Main » 2011 » April » 23 » Het PlayStation Network is gehackt
16:02:47
Het PlayStation Network is gehackt
Sony heeft nu officieel bekend gemaakt waarom het PlayStation Network afgelopen week offline is gegaan. Het gaat namelijk om een "externe indringing".
Via het PlayStation Blog maakte Patrick Seybold, baas van corporate communications & social media van Sony, het moeilijke nieuws bekend. Afgelopen woensdag is het PlayStation Network door Sony zelf offline gehaald. Dit om verdere schade te voorkomen en te zorgen dat het PSN, samen met Qriocity services, zo snel mogelijk weer optimaal kan functioneren. Tot zover hetgeen dat we vanochtend te weten kwamen.

Sony had doorgekregen dat er iets niet pluis was op het PSN en kwam er vervolgens achter dat het netwerk gehackt was. Het PlayStation Network is dus nu serieus gehackt! Wie verantwoordelijk is voor de aanval is Sony momenteel aan het onderzoeken. Hoewel het overduidelijk lijkt dat het hackersgroep Anonymous is, die de servers van Sony gehackt heeft, heeft deze groep de aanval nog steeds niet opgeëist. Zij ontkennen tevens dat dit hun actie is.

Ondertussen heeft ook Microsoft gereageerd op het nieuws. Zo vertelt een woordvoerder van Microsoft dat ze "het treurig voor Sony vinden wat er nu gebeurd is."

Of gegevens van PSN-gebruikers in gevaar zijn gekomen, is nog niet bekend. Wanneer het PlayStation Network weer online zal zijn, is ook nog niet bekend gemaakt. We zullen jullie op de hoogte houden.

 
1427 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX