Main » 2012 » Januari » 23 » 'GTA V en CoD goed voor kwart gameverkopen 2012'
21:46:12
'GTA V en CoD goed voor kwart gameverkopen 2012'
Het onderzoeksbureau Baird Equity Research verwacht dat Grand Theft Auto V en de Call of Duty games in 2012 een vierde van alle verkochte games voor zich zullen nemen. Volgens Baird Equity Research zullen de games van Rockstar Games en Activision in het fiscale jaar 2013, dat in april 2012 begint en een jaar later in maart eindigt, het meest verkopen. Het bureau denkt dat in die periode maar liefst een derde van alle inkomsten in de industrie uit GTA V en Call of Duty zullen komen.
 
Ondanks dat Rockstar Games aan Grand Theft Auto V nog geen officiële releasedatum heeft meegegeven, wordt er verwacht dat de game eind dit jaar zal verschijnen. Ook Activision, de uitgever en eigenaar van Call of Duty, heeft de volgende Call of Duty game nog niet officieel aangekondigd, maar er zal wel een nieuw deel tegen het einde van het jaar komen. Volgens verschillende bronnen werkt Treyarch aan een vervolg op het succesvolle Call of Duty: Black Ops.
 
Baird Equity Research was veel minder positief over uitgever Electronic Arts. Het verwacht dat de uitgever van grote franchises als Battlefield en Mass Effect dit jaar geen groei zal zien in de verkopen van zijn consolegames.

 
354 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX