Main » 2010 » Juli » 15 » Gewelddadige games hebben positieve invloed op agressie
19:24:59
Gewelddadige games hebben positieve invloed op agressie
De overheid uit altijd veel kritiek op gewelddadige games. Een nieuw onderzoek van de Texas A&M International University toont echter aan dat deze kritiek niet terecht is, gewelddadige games verlagen namelijk stress en agressiviteit.

Geen verrassing
Het onderzoek dat werd gedaan door professor Dr. Christopjer J. Ferguson, betrof 103 deelnemers. Tijdens het onderzoek kregen de deelnemers een vervelende taak opgelegd, het spelen van geen game. Onderverdeeld in het spelen van een gewelddadige game waarin de speler kwaadaardig was en het spelen van een gewelddadige game met een goed versus slecht thema. Daarna werden de effecten bekeken van het spelen van een niet gewelddadige game. De mensen die een gewelddadige game speelde hadden na afloop minder last van depressieve en vijandige gevoelens, aldus Dr Ferguson. Het resultaat kan volgens Ferguson helpen bij het zoeken naar nieuwe manieren om games te gebruiken bij het reduceren van stress.
 
Quote:
''It probably won’t come to a surprise to gamers that playing games may reduce stress. Although others have been skeptical of this idea. This is the first study that explores this idea, however. It does seem that playing violent games may help reduce stress and make people less depressed and hostile.''

Te vroeg
Ferguson gaf toe dat er meer onderzoek nodig is, maar gaf aan dat gametherapie een positief effect kan hebben op jongvolwassenen en tieners. Een dergelijke therapie kan mensen helpen beter om te gaan met frustraties, zodat de stress zich niet ontaard in gewelddadig en agressief gedrag. Heb je dus een slechte dag gehad op school of op het werk, ga dan maar lekker een potje fraggen om wat stoom af te blazen.

 
628 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
3 reacties
0  
3  glenn    (16/Jul/2010 21:33:46)
dit klopt eig best wel xD

MAAR ik wordt nog agressiever als ik wordt ingemaakt op mw2 ofzo


0  
2  Burn_In_Hell_NL    (16/Jul/2010 18:25:06)
Zo nu moet Hirsch Ballin met zijn lompe kop dat nog lezen, zodat hij kan zien hoe idioot hij is, dat hij gewelddadige games wil verbieden. Kortom My little pony XI the videogame moet verboden worden!!

0  
1  Slayer__NL__    (16/Jul/2010 00:15:55)
JEEEUUY biggrin

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX