Main » 2011 » April » 27 » Gegevensdiefstal kan Sony 24 miljard dollar kosten
18:20:03
Gegevensdiefstal kan Sony 24 miljard dollar kosten
Nadat gisterenavond bekend werd dat gegevens van meer dan 77 miljoen PlayStation Netwerk gebruikers op straat was beland is dit nieuws de hele dag overal terug te vinden. Op Nederlandse en buitenlandse tv, het internet staat er vol mee en Sony werkt hard aan een oplossing en onderzoekt tegelijkertijd ook of creditcardinformatie is gestolen.

Na dit nieuws zijn er altijd partijen die eens gaan kijken wat voor een effect dit heeft voor het bedrijf: Ponemon Institute, welke een data-security onderzoeksbedrijf is, komt met verontrustende berichten.

In het slechtste geval kan het zo zijn dat Sony $318 moet betalen per verloren gegane account ter compensatie. Dit maal de hoeveelheid accounts die gecompromitteerd zijn kan een totaal bedrag van $24 miljard opleveren.

Dit is natuurlijk een 'worst case' scenario, want het is niet officieel bevestigd of creditcardinformatie is verdwenen en of er misbruik is gemaakt van de gestolen gebruikersgegevens. Het is dus nog wat voorbarig, maar je ziet wel wat een effect het kan hebben.

Het is vooral hopen dat dit allemaal met een sisser afloopt. Want een financiële klap van 24 miljard dollar is zelfs voor Sony heel moeilijk op te vangen.

Quote:
"Simply put, [this is] one of the worst breaches we’ve seen in several years,”

"They indicated that they’re worried about it, which is probably a very strong indication that everything was stolen,”

 
415 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX