Main » 2011 » Maart » 5 » GDC: Epic Games toont 'volgende generatie graphics'
13:52:19
GDC: Epic Games toont 'volgende generatie graphics'
Op de Game Developers Conference (GDC) heeft ontwikkelaar Epic Games een nieuwe versie van de Unreal Engine 3 getoond. Hier hebben we de uitgelekte beelden.

De beelden die Epic Games toonde tijdens de GDC waren erg indrukwekkend, maar de ontwikkelaar benadrukte duidelijk dat deze graphics niet mogelijk zijn op de Xbox 360 en PlayStation 3. De beelden werden getoond op een high-end computer systeem, waar drie erg sterke grafische kaarten parallel in stonden geschakeld.

Ondanks dat dit nog niet de vierde versie is van de Unreal Enginge, heeft Epic Games het de naam Unreal Engine 3.975 gegeven. Hiermee wil de ontwikkelaar duidelijk maken dat het bijna om de definitieve vierde versie van de engine gaat. Epic laat tevens weten dat de grafische sprong groter is dan die van de Unreal Engine 2 naar Unreal Engine 3.

Zoals al eerder aangegeven, zullen huidige consoles de vernieuwde engine niet kunnen draaien, maar de kans zit er goed in dat dit wel bij de komende generatie gebruikt zal worden. Met Unreal Engine 3.975 lijkt Epic ons dan ook een blik in de toekomst te willen laten zien. Desondanks heeft Epic voldoende nieuwe features en gereedschap gegeven aan ontwikkelaars om ook op de huidige generatie consoles indrukkwekkende beelden op beeldschermen te toveren. Met deze tools kunnen ontwikkelaars onder andere de engine tegelijkertijd op verschillende hardware gebruiken. Als voorbeeld haalde Epic haar game 'Infinity Blade' aan, een spel voor de iDevices van Apple. Diezelfde game kan met meer detail en hogere resoluties ook op de PlayStation 3 en Xbox 360 worden gedraaid, zonder dat ontwikkelaars een geheel nieuwe engine moeten bouwen.
 

 
345 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX