Main » 2010 » Maart » 11 » GDC10: Games en bundels voor PlayStation Move
02:20:34
GDC10: Games en bundels voor PlayStation Move
Sony heeft zojuist officieel bevestigd dat haar PS3 motion controller door het leven gaat als PlayStation Move. Move bestaat uit een motion controller en een optionele 'move sub controller', welke veel gelijkenissen toont met de Nunchuck van de Wii. Daarnaast zijn bundels en een hoop games bekend gemaakt.

3 bundels
Move zal verkrijgbaar zijn in 3 verschillende bundels. Allereerst is er de stand-alone bundel met daarin de motion controller. Voor diegenen zonder PS Eye is er een bundel inclusief de camera (welke onder de $100 komt te liggen). En tot slot komt er nog een bundel met daarin een motion controller, DualShock 3, PS Eye en PS3 Slim.

 
Games
Volgens Sony bedraagt de lag van Move 1 frame, ofwel het is niet merkbaar. Daarmee wordt een vergelijking getrokken met de reactietijd van de DualShock 3 controller. De eerste games werden ook gedemonstreerd en variëren van casual tot hardcore publiek.
 
Een overzicht:
  • Sports Champions, een compilatie van sport spellen. In de Gladiator Duel mode neem je het op tegen een vijand en kun je 2 controllers tegelijk gebruiken; 1 als wapen en 1 als schild. Een andere mode was table tennis, met daarin verschillende shots, en een kruisboog schiet mini-game.
  • Move Party, van het in Guildford gelegen Supermassive. Deze game ondersteunt face-tracking en in de demonstratie zagen we hoe de speler insecten doodsloeg met een tennis racket, alvorens het overging in het schilderen van lijnen. Een andere demonstratie toonde hoe je als speler de haren knipt van een labiel poppetje.
  • LittleBigPlanet. Sony toonde vervolgens een bestaand franchise met motion besturing. In de demo zagen we hoe 1 speler objecten verplaatst met Move, terwijl de ander als Sackboy een veilige weg moet vinden door het level. Je ondersteunt elkaar dus steeds in een soort van co-op.
  • EyePet van Studio London werkt ook met Move. In de demo zien we hoe het beestje wordt drooggeblazen en gewassen. Hetzelfde principe wat eerst met de handen gebeurde. Eind dit jaar verschijnt de game in Noord-Amerika.
  • Duke is een nieuwe game die met Move werkt. Het gaat hierbij om 1-op-1 Streetfighting.
  • SOCOM 4 was de laatste titel die gedemonstreerd werd. Dit nieuwste deel verschijnt eind dit jaar voor de PS3 en ondersteunt Move. De motion controller in combinatie met het extra accessoire is volgens Zipper Interactive een ideale besturing voor de game.

 
352 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX