Main » 2012 » Juni » 1 » Electronic Arts voorspelt winnaar EK 2012
14:14:34
Electronic Arts voorspelt winnaar EK 2012
Altijd weer die Duitsers, volgens Electronic Arts gaan onze oosterburen over een paar weken met de Europese titel aan de haal. In de finale is Nederland de pineut, want de Duitsers winnen volgens EA met 2-1.

EA simuleerde het EK in de UEFA Euro 2012-uitbreiding voor FIFA 12 en kwam op een finale Duitsland-Nederland. In de 24ste minuut komt Oranje op voorsprong door een doelpunt van Van Persie, waarna de Duitsers 12 minuten later gelijk maken door een goal van Özil. In de 78ste minuut bezegelt Mario Gomez het lot van het Nederlands elftal door de 2-1 binnen te koppen.

De weg naar de finale van het EK leidt volgens EA via overwinningen in de groepsfase op Denemarken (3-1) en Portugal (3-2) en een nederlaag tegen Duitsland (2-3) naar de kwartfinale. Hier komt Oranje Rusland tegen en nemen de mannen van Bert van Marwijk wraak voor de uitschakeling op het vorige EK, het wordt 2-0. Ook de halve finale is een revanchepot, Spanje is de tegenstander. De Spanjaarden gaan met 3-1 onderuit dankzij doelpunten van Robben, Van Persie en Huntelaar. Van Persie wordt de topscorer van het toernooi met 5 doelpunten, maar daar heb je weinig als je de cup aan die vervelende Duitsers moet laten.

Of Electronic Arts gelijk heeft moet nog maar blijken. In ieder geval voorspelden ze in 2010 dat Spanje de wereldbeker mee naar huis zou nemen in de finale tegen Brazilië. Nu stond Nederland in de finale tegen Spanje, maar helaas waren het wel inderdaad de Spanjaarden die met de beker naar huis gingen.