Main » 2013 » Februari » 21 » [UPDATE] Dit zijn de DualShock 4-controller en PS Eye
06:47:23
[UPDATE] Dit zijn de DualShock 4-controller en PS Eye
We wisten het stiekem al, maar het is toch leuk dat we het nu zeker weten. Sony heeft tijdens de persconferentie in New York de nieuwe controller voor de PlayStation 4 onthuld. Het gaat om een controller die erg doet denken aan het bekende DualShock-model, maar dan met een touchpad, een lightbar-systeem (voor Move-achtige toepassingen) en een Share-button.

De DualShock 4-controller is flink onder handen genomen en heeft naast een aantal cosmetische veranderingen ook enkele nieuwe functies erbij gekregen. Zo is er een zogenaamde ‘light bar’ toegevoegd aan de DualShock 4. Deze licht middels LED-verlichting op in verschillende kleuren en kan zo bijvoorbeeld informatie doorgeven aan de gebruiker. Ook is er een ‘touch pad’ aangebracht die lijkt op het touch pad dat we kennen van de PlayStation Vita.

Verder zien we dat er een audio ingang op de DualShock 4 zit, evenals een kleine speaker. Zo kun je met de meegeleverde Mono headset, of één naar eigen keuze, chatten tijdens het spelen en de geluidseffecten alsnog via de DualShock 4 horen. Ja, je leest het goed. Je krijgt een headset meegeleverd bij de aankoop van een PS4. Als laatste is er de ‘Share’ knop. Hiermee kun je gameplay van je laatste prestaties direct delen via sociale media. Tevens is er de mogelijkheid om te live streamen, anderen mee te laten kijken met jouw gamesessie et vice versa en de mogelijkheid om anderen jouw speelsessie over te laten nemen met hun eigen PS4 of andersom. In hoeverre dit gratis is, moet nog maar blijken.


 
 
Update
Inmiddels hebben we wat nieuwe plaatjes ontvangen die ook de nieuwe PlayStation Eye tonen. Met zijn twee camera’s is de PlayStation Eye in staat om de speler te onderscheiden van de achtergrond, zo worden de mogelijkheden voor ontwikkelaars flink uitbreid. De eerder besproken ‘light bar’ op de DualShock 4 zal de PlayStation Eye herkennen, zelfde idee als de PlayStation Move. Met de hoge kwaliteit van de PlayStation Eye wordt het bijvoorbeeld mogelijk om straks in te loggen op je PlayStation 4 via gezichtsherkenning. De PlayStation Eye komt naast de twee camera’s met vier ingebouwde microfoons.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Categorie: PlayStation 4 | 404 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX

 

Kalender

«  Februari 2013  »
ZoMaDiWoDoVrZa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728