Main » 2011 » Oktober » 12 » 60.000 PSN-accounts gehackt
14:18:35
60.000 PSN-accounts gehackt
Eerder dit jaar had het PlayStation Network flink te maken met hackers die het zelfs voor elkaar kregen dat Sony het netwerk een lange tijd offline haalde. Dit ligt nu een ruime tijd achter ons, maar vandaag bereikt ons het bericht dat er weer wat gerommel is op de achtergrond. Het gaat niet om miljoenen accounts, maar desalniettemin is het kraken van wachtwoorden van 60.000 PSN-accounts ook erg fors.

Om precies te zijn, zijn er 60.000 PlayStation Network-accounts gekraakt en 33.000 Sony Online Entertainment-accounts. Als reactie heeft Sony deze accounts op slot gezet en bekijkt of er iets is gebeurd met deze accounts wat ongewenst is. Tot dusver heeft Sony aangegeven dat er niet veel activiteit op de accounts is geweest na het kraken, dus het lijkt mee te vallen.

De daders hebben deze kraakacties uit kunnen voeren doormiddel van loginnamen en wachtwoorden te gebruiken die komen uit uitgelekte databases van andere diensten, aldus Sony. Velen zouden dezelfde informatie gebruiken bij andere accounts van andere services, wat het kraken dus vrij gemakkelijk maakt.

Het kraken kwam aan het licht nadat Sony een grote hoeveelheid loginpogingen constateerde. Doordat Sony de accounts op slot heeft gezet, zijn de accounts niet te gebruiken. Het bedrijf heeft de bezitters van de accounts een mailtje gestuurd met instructies om het account weer te activeren.

 
649 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
2 reacties
0  
1  Whitehero7    (14/Okt/2011 20:06:54)
Het is niet te geloven eerst dat en nu dit. mijn hoofdaccount doet het niet meer en geen mail te bekennen hoor! ongelofelijk weet iemand misschien hoe ik playstation kan bereiken ?

0  
2  Edbn    (14/Okt/2011 20:08:45)

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX