Main » 2011 » April » 29 » 2,2 miljoen creditcard-gegevens te koop
19:47:35
2,2 miljoen creditcard-gegevens te koop
De hackers die verantwoordelijk worden gehouden voor de PlayStation Network-hack, zouden in het bezit zijn van 2,2 miljoen creditcard-gegevens, inclusief beveiligingscodes. De complete database zou nu te koop aangeboden worden in de onderwereld.

Gestolen
De onthulling komt volgens Kotaku van beveiligingsexpert Kevin Stevens, die gesprekken op een 'underground-forum' kon meelezen. Volgens Stevens zijn de hackers in het bezit van naw-gegevens, wachtwoord, eventueel telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Van de creditcard zijn, indien opgegeven, het creditcardnummer, de vervaldatum en de beveiligingscode opgeslagen.

Kanttekening
De beveiligingscode, ook wel cvv2-codes genoemd die aan de achterkant van de kaart staan, worden volgens Sony niet gebruikt om transacties te autoriseren, noch worden ze opgeslagen. Het is dus sterk de vraag of de hackers hier echt van in het bezit zijn, of dat het een leugentje is om de verkoopprijs te verhogen. Opvallend detail is volgens Stevens dat de hackers in eerste instantie hebben geprobeerd de database te verkopen aan Sony.

 
478 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX