Main » 2009 » Juli » 3 » Analist: 'GTA V in 2011 en 2 keer nieuwe DLC voor GTA IV'
23:14:14
Analist: 'GTA V in 2011 en 2 keer nieuwe DLC voor GTA IV'

Take-Two en Rockstar zullen naar verwachting twee nieuwe downloadbare episodes voor GTA IV gaan uitbrengen. Deze episodes zullen wel pas in het aankomende fiscale jaar gaan uitkomen. Een volledig nieuwe game, GTA 5, zal naar verwachting nog ruim een jaar later volgen in 2011.

 

Dit is in ieder geval de stelling van analist Todd Mitchell die deze uitspraken deed in een gesprek met GamesIndustry.biz. Na de 360 exclusive DLC The Lost and the Damned en The Ballad of Gay Tony zouden twee volledig nieuwe episodes onderweg zijn voor de Xbox 360, maar ook de PlayStation 3.

“Ik verwacht dat er twee nieuwe episodes DLC voor GTA IV aan zitten te komen, dat is wat bij mij is aangegeven. Ook al zijn de platforms nog niet helemaal zeker, heb ik dat wel begrepen”, zei Mitchell van Kaufman Bros. Equity Research.

Mitchell zei ook dat hij verwacht dat Grand Theft Auto V uit gaat komen in 2011.

“Op de E3 was er nog geen belofte van een nieuwe Grand Theft Auto, maar ik denk dat dat te maken heeft met de policy van Rockstar om op tijd te zijn voor de deadline”, zei Mitchell verder. Persoonlijk interpreteer ik dat als volgt. Rockstar is bezig met GTA V. Dat is op zich niet bijzonder, maar aankondigingen worden nog niet gedaan om niet gepusht te worden. Rockstar staat er om bekend dat ze games afleveren die af zijn en op tijd in de winkel liggen. Niemand is gebaat bij een definitieve aankondiging en daarop volgend vertragingen omdat de target niet gehaald wordt. Rockstar neemt de tijd en ‘komt uit de kast’ als de tijd rijp is.

Op dit moment is Rockstar druk met Agent, de jaren ‘70 spionage game die buiten een unieke ervaring ook moet gaan zorgen voor wat meer risicospreiding. GTA is de onbetwiste ‘cash cow’ van Rockstar maar de developer wil ook minder afhankelijk worden van deze franchise. Een tweede hitserie zou zeer welkom zijn en is nu de eerste zorg. Een bemoedigend beleid, alles op zijn tijd. Waar Mitchell zijn wijsheid vandaan heeft gehaald, is niet bekend, maar de aard van de berichten is bemoedigend en zeker niet onwaarschijnlijk.


 
402 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX