Main » 2009 » Mei » 1 » Onthulling PS3 motion-controller op de E3?
15:39:03
Onthulling PS3 motion-controller op de E3?
Sony's geruchtmakende PS3 motion-controller bestaat echt en zal wellicht tijdens de aankomende E3 worden onthuld, aldus verschillende bronnen tegenover Variety. Eén bron zou de accessoire al hebben gezien, terwijl twee andere bekend zijn met Sony's plannen voor de E3.

Geruchten omtrent een antwoord op Nintendo's Wii-mote doen - nadat het eerste patent in januari 2007 werd geregistreerd - inmiddels al meer dan twee jaar de ronde. De bron heeft enkele maanden geleden een werkend prototype gezien en geeft aan dat Sony's controller gebruik maakt van LEDs (light emitting diodes, kleine elektrische lichtbronnen) en een kleine webcam om de bewegingen te registreren.

Omdat de camera verschillende kleuren, vormen en hoeken van het licht kan herkennen, is de motion-controller een stuk accurater dan de huidige Wii-mote. Het kan precieze bewegingen registeren, waaronder de Z-as (het naar voren en naar achteren bewegen van de controller ten opzichte van de TV).

Sony is momenteel ontwikkelaars en uitgevers aan het benaderen voor het maken van vroege software. Wanneer de motion-controller wordt onthuld blijft vooralsnog gissen. De aankomende E3 begin juni lijkt in elk geval een goede kandidaat, maar wellicht is ook dat nog te vroeg.

 
392 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX