Main » 2009 » December » 27 » Zal Duke Nukem ooit nog een terugkeer maken?
19:55:19
Zal Duke Nukem ooit nog een terugkeer maken?
Na meer dan tien jaar kwam er afgelopen jaar dan toch een einde aan de ontwikkeling van Duke Nukem Forever. Maar dit zal niet het einde van de Duke betekenen, want hij moet in de komende jaren sterker dan ooit terugkeren.

3D Realms CEO Scott Miller voorziet een goede toekomst voor Duke Nukem. Volgens hem kunnen we een grote terugkeer van de held verwachten, maar hoe precies wordt niet helemaal duidelijk.

Volgens Miller zijn er meerdere Duke Nukem games in ontwikkeling, waarmee waarschijnlijk twee iPhone games en de Duke Nukem Trilogy voor de DS en PSP bedoeld worden. Daarnaast zegt Miller dat er nog "enkele grote Duke games in productie" zijn. Welke hij daarmee precies bedoelt, is niet duidelijk. Het woord gaat rond dat Duke Nukem: Manhattan Project overgezet wordt naar Xbox Live Arcade, maar of dit ook daadwerkelijk zo is, is niet bekend.

Daarnaast werkte Gearbox Software, de studio achter onder andere Borderlands en Brothers in Arms, aan een Duke Nukem game, namelijk Duke Begins. De ontwikkeling hiervan werd in juli stopgezet, maar misschien wordt de game in de toekomst nog opgepakt. Of dit project iets te maken heeft met een eerder opgedoken screenshot van het zogenaamde Duke Nukem D-Day, is ook niet bekend.
Ondanks de veelbelovende woorden van Miller, blijft de toekomst van Duke Nukem dus nog onzeker. Er gaan veel geruchten rond, maar harde feiten zijn er weinig. Natuurlijk zouden wij de bekende spierbundel nog wel een keer willen terugzien, maar of dat gaat gebeuren met een game op de PlayStation 3, Xbox 360 of Wii, lijkt voorlopig onwaarschijnlijk.

 
354 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX