Main » 2010 » Oktober » 16 » Xbox 360 wint slag om september
19:29:07
Xbox 360 wint slag om september
De laatste vier maanden van het jaar worden over het algemeen de meeste consoles verkocht. De rollen zijn ten opzichte van vorig jaar wel flink omgedraaid.

Analist Michael Pachter wist onlangs te melden dat Microsoft in september de meeste consoles heeft verkocht. Er zijn namelijk maar liefst 483.989 exemplaren over de toonbank gegaan. Op zich is dit niet heel gek, want er is namelijk niet heel lang geleden een kleine versie uitgekomen en deze is ook nog eens gebundeld met het populaire Halo: Reach. De verkopen van de Xbox 360 zijn dan ook 37 procent hoger dan in september vorig jaar.

Sony heeft het minder goed gedaan met haar console en neemt de tweede plaats in. Er zijn maar liefst 312.000 exemplaren verkocht, wat juist weer 37 procent minder is dan vorig jaar. Ook dit is begrijpelijk, daar vorig jaar een prijsverlaging de verkopen van de console erg stimuleerde. Nintendo's Wii is op de derde plek binnengekomen met 217.000 verkochte consoles. Een flinke klap voor Nintendo. Dit aantal is in vergelijking met september vorig jaar met 47% gedaald en dus nagenoeg gehalveerd.

 
393 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX