Main » 2010 » Mei » 15 » Wat te verwachten van E3 2010?
04:20:05
Wat te verwachten van E3 2010?

Nog één maand tot het grootste game-evenement van het jaar weer van start gaat. Op 15 juni begint E3 2010. Natuurlijk is het vóór de start van de E3 nog gissen naar wat ontwikkelaars en uitgevers gaan aankondigen en laten zien. Maar natuurlijk zijn de meeste ogen gericht op ‘The Big Three’ van de game-industrie, Microsoft, Nintendo en Sony.

Helaas wonen wij in Nederland en vindt dit feestje plaats aan de andere kant van de wereld. Echter zullen we je op de hoogte brengen van het laatste nieuws van de E3. Maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee. Vanaf 14 juni zullen we de welbekende Live Streams hebben die je alles laten zien wat je wil zien. Door de samenwerking met G4TV en E3 2010 is het mogelijk je de persconferenties van Microsoft, die overigens twee persconferenties heeft, Nintendo, Sony, Electronic Arts en Ubisoft geheel live te laten zien. Je weet dus als eerste op aarde of Killzone 3 daadwerkelijk wordt aangekondigd en welke beelden er misschien wel niet van getoond worden! Daarnaast zullen zij de nieuwste hands-ons, previews en demo’s van de nieuwste en vetste games showen. En ofcourse, een gamebeurs is niets zonder boothbabes!



Nu wil je natuurlijk weten wat we kunnen verwachten van de E3 2010. Waarschijnlijk kunnen we je niet meer vertellen op dit moment dan je zelf waarschijnlijk wel weet. De eerder vrijgegeven gameslijst voor de E3, die vast nog wordt geüpdate, bevat games waarvan we waarschijnlijk leuke dingen te horen krijgen of mooie dingen van te zien krijgen. Maar natuurlijk hebben een hoop bedrijven één of meerdere ‘Big Announcements’. Alleen voor die grote aankondigingen zullen we toch echt moeten wachten tot de persconferenties.

 

Daarnaast zijn er wel wat geruchten die de ronde doen. Pas geleden kondigde Sony Computer Entertainment LittleBigPlanet 2 aan. Dit zou natuurlijk een zeer grote E3 aankondiging geweest zijn. Op het officiële PlayStation Blog werd verteld dat Sony nog genoeg had om te onthullen op de E3. Het is dus waarschijnlijk dat titels nog groter dan LittleBigPlanet 2 uit de doeken worden gedaan. Hieronder enkele geruchten die zich focussen op de PlayStation 3.

 

Killzone 3

Er gaan al langer geruchten dat Killzone 3 op de E3 van 2010 zou worden aangekondigd. Na het succes van Killzone 2 kon een nieuw deel in de franchise van het Nederlandse Guerilla Games niet uitblijven. Jack Tretton, CEO van Sony Computer Entertainment America, heeft inmiddels al bevestigd dat het bedrijf werkt aan een nieuwe Killzone. Het wachten is dan ook nog op de aankondiging.

Waarheidsgetrouw: 9/10

 

Resistance 3

Ook de ontwikkeling van Resistance 3 is zo goed als zeker. Eerder verscheen er al een enorme billboard van een Resistance 3 campagne in de Verenigde Staten. Sony heeft zich hier nooit over uitgelaten, maar een aankondiging van een nieuw Resistance deel op de E3 lijkt zeer waarschijnlijk.

Waarheidsgetrouw: 8/10

 

inFamous 2

inFamous was een groot succes voor een nieuwe IP van Sony voor de PlayStation 3. Al enkele maanden gaan er geruchten rond dat Sony een opvolger van inFamous zou aankondigen. E3 2010 lijkt dan ook een goed evenement om een mooie opvolger aan te kondigen.

Waarheidsgetrouw: 7/10

 

Sony

Waar Sony het in haar persconferentie over gaat hebben is nog altijd afwachten tot de persconferentie zelf. Maar Sony kennende lekt de helft de week voor de E3 toch al uit. PlayStation Move, Rockstar Games’ PlayStation 3 exclusive Agent, Ico Teams nieuwste game na Shadow of the Colossus; The Last Guardian, Eyepet: Your Virtual Pet, Gran Turismo 5, SOCOM 4: U.S. Navy SEALs, tot nog toe is er nog niets bekend over Sony’s persconferentie. En wat zullen de grote verrassingen zijn van Sony?

 

Microsoft

Natuurlijk zijn wij een PlayStation 3 clan, maar tijdens de E3 kun je niet gemakkelijk om de concurrentie heen. Zoals ik je eerder vertelde, heeft Microsoft twee persconferenties. Één daarvan is volledig beschikbaar gesteld voor Project Natal. Met Project Natal is het mogelijk door de nieuwste technologie je lichaam de controller te maken van je gameconsole. Op de Xbox 360 is het daardoor mogelijk het Dashboard, zeg maar het XMB van de PlayStation 3, volledig met je lichaam te besturen. Je scrollt bijvoorbeeld met je handen door wat films heen, zegt vervolgens ‘Play movie’ en de geselecteerde film start met afspelen. Bij games is het door Project Natal verder mogelijk om je lichaam 3D in de game te plaatsen. Als jij een stap naar voren zet, zal je character ook een stap naar voren zetten. Naast Project Natal zal Microsoft vast nog met Gears of War 3 en Fable III op de proppen komen op haar andere persconferentie, evenals leuke verrassingen voor de Xbox 360 gebruikers. Helaas zijn er geen camera’s toegestaan tijdens de persconferentie van Project Natal, dus of we ook echt veel te zien krijgen van Project Natal is nog maar de vraag. Genoeg over de Xbox 360 lijkt me zo.

 

Nintendo

Nintendo is al sinds het begin van de Next Gen generatie de underdog geweest. Op de E3’s zijn ze ook nooit erg opvallend, maar voor de Wii doelgroep komen ze wel vaak met leuke, verrassende aankondigingen. Op de E3 van 2009 kwam het met 4 Mario-games. Waaronder Super Mario Galaxy 2. Dit jaar zal Nintendo vast wel wat showen van de Vitality Sensor, een hartslagmeter voor de Wii, en de veelbelovende Nintendo 3DS. Een Nintendo DS die, volgens Nintendo, je 3D beeld moet weergeven zonder een 3D-bril.

 

Overige

Het draait natuurlijk niet alleen om deze Big Three. Ook Ubisoft en Electronic Arts zullen dingen laten zien op hun persconferenties. En natuurlijk draait niet alles op de persconferenties. De gehele week worden er nieuwtjes en trailers verspreid zodra bedrijven het tijd vinden om deze met ons te delen. Wat te denken van Batman: Arkham Asylum 2, Rage, Fallout: New Vegas, Dead Space 2, Test Driver: Unlimited, Castlevania: Lords of Shadow, Medal of Honor, Call of Duty: Black Ops, Homefront, Bulletstorm, Crysis 2, FIFA 11, Naughty Bear, Spec Ops: The Line, Mafia II, Max Payne 3, Brink, Rock Band 3 en nog veel meer!

 

Persconferenties

Microsoft: Maandag 14 juni 19:30 uur

Electronic Arts: Maandag 14 juni 23:00 uur

Ubisoft: Dinsdag 15 juni 02:00 uur

Nintendo: Dinsdag 15 juni 18:00 uur

Sony: Dinsdag 15 juni 20:30 uur

 

E3 2010 moet in ieder geval de grootste en beste E3 ooit worden. Maar om de E3 succesvol te maken, zijn er wel flinke aankondigingen nodig. Wat verwacht jij? Inderdaad een nieuwe Killzone, Resistance en inFamous. Of misschien wel een nieuwe Grand Theft Auto? Een nieuw deel in de Uncharted franchise? Wellicht tegen alle verwachtingen in een nieuwe gameconsole? Of wordt de E3 van 2010 gewoon waardeloos?


 
436 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX