Main » 2011 » December » 31 » Sony trekt steun aan SOPA in
15:56:30
Sony trekt steun aan SOPA in
Anonymous kwam gisteren weer in het nieuws nadat ze aan diverse partijen, waaronder Sony, de oorlog hadden verklaard. Dit was aangaande de steun op de omstreden SOPA-wet. Deze wet stelt partijen in staat om sites te blokkeren zonder tussenkomst van een rechter als er sprake is van auteursrechteninbreuk. Een wet die vanuit partijen als Sony enigszins te begrijpen is, maar aan de andere kant komt hier de vrijheid van meningsuiting van de consument in het geding.

Sony steunde deze wet in de eerste instantie, maar nu komt Business Insider met het bericht dat Sony haar steun op deze wet heeft laten vallen. Overigens is Sony niet de enige, want ook EA en Nintendo hebben hun steun teruggetrokken. De exacte reden is niet bekend, maar het zou te maken kunnen hebben met het hostingbedrijf Go Daddy.

Dit bedrijf steunde SOPA en verloor kort daarop duizenden klanten. Toen dat gebeurde heeft Go Daddy de steun ingetrokken, maar dat mocht niet meer baten. Wellicht dat Sony, EA en Nintendo ook bang zijn om klanten te verliezen in welk opzicht dan ook. Het kan in het geval van Sony ook te maken hebben met Anonymous.

Anonymous wilde de servers offline gaan halen en met de PSN-hack van eerder dit jaar nog vers in het geheugen kan het ook zijn dat Sony eieren voor haar geld kiest. We wachten tot dusver even een officiële verklaring af.

 
372 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX