Main » 2010 » Januari » 9 » Slechts 15% gamers koopt DLC
15:37:24
Slechts 15% gamers koopt DLC
DLC (Downloadable Content) zien wij elke week wel verschijnen in de PlayStation Store, maar het is niet alleen verkrijgbaar voor de PlayStation 3. Recentelijk heeft het bedrijf Frank N. Magid Associates een onderzoek gedaan onder gamers of deze bekend zijn met DLC. En zo ja, kopen ze dan ook wel eens DLC?

Ongeveer 800 gamers hebben deelgenomen aan dit onderzoek en iets minder dan de helft wist niet eens dat de mogelijkheid van DLC bestond. Op zich niet gek, gezien het feit dat veel van de deelnemers een PlayStation 2 of een Wii bezitten. Deze consoles doen niet aan DLC.

Uit de cijfers blijkt dat 15 procent bewust is van DLC en dit ook koopt. 41 procent is er bewust van, maar koopt geen DLC. Ten slotte is 43 procent er niet van bewust dat er DLC bestaat. Niet gaan rekenen, want dan kom je inderdaad een procent tekort, maar die is te verwaarlozen. Toch nemen wij dit soort onderzoeken met een flinke korrel zout. Vooral gezien het feit dat maar 800 gamers hebben meegedaan en het niet bekend is welke platformen zij tot hun beschikking hebben en tot welke leeftijdscategorie zij behoren.

 
387 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX