Main » 2011 » Juli » 5 » Rockstar Games clasht met Team Bondi
18:05:03
Rockstar Games clasht met Team Bondi
L.A. Noire is een groot succes, maar ondanks dat zal Rockstar Games het volgende project van ontwikkelaar Team Bondi niet uitgeven. Dit meldt website GamesIndustry.biz.

Team Bondi wordt de laatste tijd belaagd met beschuldigingen over slechte werkcondities en gebrekkig management. Hierdoor zou de game lange vertragingen hebben opgelopen. Ook heeft het de werkrelatie met uitgever Rockstar Games geen goed gedaan. Team Bondi zou namelijk voor haar volgende project op zoek moeten naar een andere uitgever.
 
Een ex-medewerker van Team Bondi meldt dit aan website GamesIndustry.biz. "Het is vrij duidelijk gemaakt dat [Rockstar Games] de volgende Team Bondi game niet zal uitgeven," aldus de bron die wenst anoniem te blijven.

Rockstar nam in 2006 de uitgeefrechten van L.A. Noire over van Sony. Hierdoor werd de game een multiplatformtitel die op zowel de PlayStation 3 als Xbox 360 verscheen. Later dit jaar zal ook een PC-versie volgen.

Volgens de bron had Rockstar erg veel invloed op de ontwikkeling van de game, vooral in de laatste twee jaar. Slechte beslissingen van het Team Bondi-management zouden teruggedraaid zijn door Rockstar-producenten die zich met de game bemoeiden. Dit omdat Rockstar er geen vertrouwen meer in had dat Team Bondi zelf alles goed onder controle had. "Zonder hun continue ondersteuning zou Team Bondi enkele jaren geleden al ten onder zijn gegaan," aldus de oud-medewerker.
 
In de eerste instantie was Rockstar zelfs van plan om van Team Bondi een interne Rockstar-studio te maken volgens deze bron. Deze zou dan onder de naam Rockstar Sydney verder gaan, maar na verloop van tijd "werd hen duidelijk dat dit een slecht idee was."

De houding van Team Bondi baas Brendan McNamara hielp niet bij de relatie met Rockstar. Zo mailde hij zijn gehele team dat "elke hond zijn dag zal krijgen en er zwaar betaald zal worden hiervoor" nadat Rockstar een nieuw L.A. Noire logo had onthuld waarin Team Bondi niet genoemd werd.

 
Categorie: L.A. Noire | 399 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX