Main » 2010 » Mei » 22 » Rockstar Games: ''Alleen verschrikkelijke ouders kopen onze games''
21:10:58
Rockstar Games: ''Alleen verschrikkelijke ouders kopen onze games''
Games die Rockstar uitbrengt hebben vrijwel altijd de hoogste rating en dat komt doordat Rockstar niet vies is van extreem geweld, grof taalgebruik en seks. De rating die de games toegekend krijgen is dan ook bedoeld om winkeliers en ouders, alsook anderen die games kopen, te waarschuwen. Deze waarschuwing is natuurlijk bedoeld om te voorkomen dat mensen onder bijvoorbeeld achttien jaar een game gaan spelen die voor achttien jaar en ouder bedoeld is.

Sommige ouders en winkeliers tillen hier zwaar aan, maar over het algemeen is het in Nederland in ieder geval slecht gesteld met het handhaven hiervan. Dit blijkt ook in Engeland slecht gesteld te zijn. Rockstar heeft hierover dan ook gesproken en de uitspraak is logisch, maar desondanks wel opmerkelijk voor Rockstar. Red Dead Redemption is gisteren verschenen en dat is een titel die voor achttien jaar en ouder bedoeld is.

Dit wakkerde het vuurtje over gewelddadige games weer eens aan. Ondanks de rating zullen er toch ongetwijfeld ouders zijn die deze game voor hun kinderen kopen en Rockstar vindt deze ouders verschrikkelijk. Natuurlijk geldt dit ook voor alle andere games die een 18+-rating hebben gekregen en alsnog gekocht worden door ouders.

Lazlow van Rockstar geeft aan dat hun games niet voor jonge mensen zijn ontwikkeld en als je een ouder bent en toch hun games koopt voor je kinderen, dan ben je een slechte ouder. Rockstar ontwikkeld games voor volwassenen en dat is omdat ze een volwassen bedrijf zijn. Toch vinden wij de leeftijdsrating vaak veel te streng. Immers, voor de één ligt de heftigheid van een game veel hoger dan voor een ander.

Quote:
"Our games are not designed for young people,"

"If you're a parent and buy one of our games for your child you're a terrible parent. We design games for adults because we're adults.''

"There's a lot of kids games out there that we're not interested in playing. Just like you enjoy watching movies and TV shows with adult themes and language and violence that's the kind of thing we seek to produce."

 
378 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX