Main » 2011 » April » 13 » Regering ziet geen reden tot gamesverbod
03:51:47
Regering ziet geen reden tot gamesverbod
De Nederlandse regering ziet geen reden om gewelddadige games te verbieden. Dat meldt staatssecretaris Veiligheid en Justitie Fred Teeven vandaag in Het Parool.

Teeven eist wel van gamewinkeliers dat zij de gestelde leeftijdsclassificaties handhaven, om zo te voorkomen dat jonge spelers in aanraking komen met gewelddadige games.

Teeven deed de uitspraak nadat er in de media veel ophef was ontstaan toen bekend werd dat Tristan van der Vlis Call of Duty: Modern Warfare 2 zou spelen. De schutter van het drama in Alphen aan den Rijn zou volgens de media mogelijk geïnspireerd zijn geraakt door de missie No Russian, waarin de speler de mogelijkheid krijgt onschuldige mensen neer te schieten op een vliegveld.
 
Hirsch Ballin
Tijdens de regeerperiode van het vorige kabinet, toen Hirsch Ballin minister van Justitie was, is wel ooit een wet voorbereid om gewelddadige games te verbieden. Deze wet is echter afgekeurd omdat de effecten van deze wet niet hard konden worden gemaakt en de handhaving ervan lastig zou zijn.
 
Media
Zoals gezegd zijn veel media bovenop dit nieuws gedoken. Ook het NOS Journaal op 3 besteedde er aandacht aan. Het item is in onderstaande video vanaf 3:30 te bekijken.
 

 
468 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
2 reacties
0  
2  thymen    (02/Mei/2011 11:32:28)
bullshit, tristan was gewoon een gestoorde hond.
niks met games te maken.

0  
1  Glenn    (14/Apr/2011 14:49:59)
het wordt goed weerlegd gelukkig

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX