Main » 2011 » Maart » 14 » Ramp Japan treft Sony en PS3
14:45:22
Ramp Japan treft Sony en PS3
De afgelopen dagen kan je natuurlijk niet om de aardbeving en tsunami in Japan heen. Ook het Japanse Sony heeft te maken met de gevolgen van deze ramp.
 
Door de gevolgen van de zware aardbeving en de aansluitende tsunami in Japan heeft Sony zes fabrieken moeten sluiten in het getroffen gebied. Deze fabrieken stonden in Fukushima en Miyazaki. De gesloten fabrieken maken voornamelijk componenten voor Blu-ray-spelers, maar het is niet bekend of ze ook componenten maken voor de Blu-ray-spelers van de PlayStation 3. Het is dus ook nog niet duidelijk of de productie van de PS3 is afgezwakt. Wel is bekend dat er zo'n 12.000 PS3's en 5.600 Xbox 360's zijn weggespoeld. Daarnaast hielden de fabrieken zich bezig met het maken van Blu-ray-discs en diverse andere producten.
 
Ook verschillende PlayStation 3 exclusives zijn getroffen door de ramp. Door de aardbeving zijn de servers van Final Fantasy XI en Final Fantasy XIV offline geraakt. Daarnaast heeft Konami besloten de servers van Metal Gear Online te sluiten om mee te helpen elektriciteit te sparen. Tevens hebben verschillende gamestudio's besloten de productie van verschillende games tijdelijk stop te zetten. Ook de Motorstorm-fans in Japan worden getroffen. Motorstorm: Apocalypse is namelijk voor een onbekende tijd uitgesteld.

Tot slot zijn alle komende game-evenementen in Japan afgelast. Dit waren evenementen voor games zoals Blazblue, Yakuza of The End, Dead or Alive, Monster Hunter, Valkyria Chronicles 3 en nog veel meer.

 
393 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX