Main » 2013 » Februari » 22 » PlayStation 4 blokkert mogelijk toch tweedehands games
18:36:55
PlayStation 4 blokkert mogelijk toch tweedehands games
Veel gamers haalden gisteren opgelucht adem toen bekend werd dat de PlayStation 4 gewoon tweedehands games zou kunnen afspelen. Dit lijkt vandaag alleen te veranderen in een ‘misschien wel, misschien niet’, de keuze ligt namelijk niet bij Sony of tweedehands games geblokkeerd worden.

Shuhei Yoshida gaf aan in een interview met Gamespot dat het aan de uitgevers van games is en niet Sony. De kans is dus groot dat de PS4 wel een ingebouwde techniek krijgt, bijvoorbeeld een patent, die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft dit te blokkeren.

"It’s a publisher decision. We are not talking about it. Sorry.”

Wanneer grote uitgevers als Electronic Arts, Activision, Ubisoft en TakeTwo er voor kiezen om tweedehands games te blokkeren, dan kan dit grote gevolgen hebben. Zo zal Gamestop waarschijnlijk het ravijn in springen qua aandeelkoers en kun je straks niet meer je fysieke games verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats.

De kans is groot dat Microsoft in de nieuwe Xbox een soortgelijk systeem moet implementeren van de uitgevers, anders zou één van de twee consolemakers een oneerlijk voordeel hebben in de next-gen strijd. Hier gingen dan ook al langere tijd geruchten over.

Het lijkt er dus op dat uitgevers de online pass naar een nieuw niveau willen brengen en dat het dus niet Sony of Microsoft is die er zozeer op tegen is. De kans is ook groot dat het niet op alle games zou gaan gebeuren, maar we weten allemaal hoe het gaat, zodra er één schaap over de dam is volgt de rest al snel.

 
Categorie: PlayStation 4 | 172 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX

 

Kalender

«  Februari 2013  »
ZoMaDiWoDoVrZa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728