Main » 2010 » Januari » 25 » PlayStation 3 eindelijk gekraakt?
17:04:35
PlayStation 3 eindelijk gekraakt?
Het heeft meer dan drie jaar geduurd, maar eindelijk is de beveiliging van de PlayStation 3 gekraakt die gebruikers er van weerhield om eigen software op het apparaat te installeren. Dat beweert in ieder geval George Hotz. 

Hotz was eerder verantwoordelijk voor het kraken van de allereerste iPhone, wat leidde tot een bloeiende ondergrondse gemeenschap van programmeurs voor het apparaat nog voor Apple een applicatiewinkel had gelanceerd.
Hotz heeft drie jaar, twee maanden en elf dagen over het hacken gedaan. Hierbij heeft hij geen gebruik gemaakt van aangepaste hardware. Hotz wil nog niet bekendmaken hoe hij precies toegang heeft gekregen tot het apparaat, uit angst voor een nieuwe firmware-versie van Sony voor de PS3 waarmee toegang moeilijker gemaakt wordt. De hacker is vol lof over de makers van de spelcomputer, gezien de complexiteit van de beveiliging.
De PlayStation 3 was de laatste van de vijf huidige spelcomputers die nog niet gekraakt was.
 
Sony heeft gezegd dat het onderzoek doet naar de hack die George Hotz heeft onthuld. Via de Incgamers laat het concern weten dat men momenteel onderzoek doet om zo de situatie wat meer helderheid te kunnen geven. Hotz gaf aan als één van de eerste de mogelijkheid te hebben verschaft om direct in het systeemgeheugen van de PS3 te kunnen schrijven. Daarmee konden onder andere geheugendumps en processor instructiesets achterhaald worden. Sony geeft aan momenteel nog geen directe informatie te kunnen verschaffen en daarmee dan ook geen reactie te kunnen geven op de claim.

 
345 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX