Main » 2011 » Augustus » 13 » Meer details en speculaties over multiplayer MW3
03:42:16
Meer details en speculaties over multiplayer MW3
Afgelopen week is er een nieuwe trailer verschenen van Call of Duty: Modern Warfare 3. Dit betrof de Spec Ops Survival Mode, maar niet alleen deze mode was te zien. Aan het eind van de trailer zagen we zo'n vijf seconden aan multiplayergameplay die veel interesse wekte.
 
Om te beginnen is de radar die je ter beschikking hebt in een 3D-perspectief te bekijken. Gebouwen en dergelijken zie je dus niet meer pal van bovenaf.
 
In de laatste seconden zagen we hoe een speler iemand anders doodde door middel van een soort claymore/bouncing betty. Dit kan een nieuw equipment zijn, maar het lijkt aannemelijker dat dit een nieuwe killstreak is, aangezien deze rechtsonder in het scherm wordt weergeven onder een predator missile.
 
Over killstreaks gesproken... Het lijkt erop dat we in Modern Warfare 3 geen killstreaks meer hebben en dat de zogenaamde point streaks geïntroduceerd worden. Dit betekent dat je niet meer kill/point streaks krijgt naarmate je meer kills maakt, maar naarmate je meer punten scoort. Dit zou de 'camp-for-killstreaks-mentaliteit' flink kunnen afzwakken als je veel punten krijgt voor objectives.
 
Daarnaast lijkt het ook mogelijk om tijdens de match te selecteren welke killstreaks je eerst wil inzetten. Heb je dus een predator missile en een attack helicopter klaarstaan, dan heb je de keuze om eerst je missile in te zetten in plaats van je helikopter.
 
Tevens ziet het ernaar uit dat je met point streaks nieuwe point streaks kan krijgen door de punten die je met die point streaks verdient. In Modern Warfare 2 was het het geval dat je met je killstreaks nieuwe killstreaks kon krijgen doordat je kills met die streaks meetelden voor nieuwe streaks. In Black Ops was dit niet meer mogelijk.
 
In de video is te zien dat de speler in de hoek rechtsonder 14 balkjes nodig had voor zijn Juggernaut Point Streak. Hiervan waren er 13 gevuld en door de kill die hij met de andere point streak kreeg, werd deze totaal gevuld en ontving hij de Juggernaut Point Streak. Linksonder was te zien dat hij in totaal 700 punten nodig had voor de Point Streak. 700 gedeeld door 14 is 50. Of een kill doorgaans voor 1 balkje telt, of dat juist het aantal punten (in dit geval 50) voor 1 balkje telt, is nog niet bekend. Het lijkt wel aanneembaar dat je meer balkjes krijgt voor het verrichten van objective gerelateerde handelingen.
 
Daarnaast kunnen we ons nog de vraag stellen of je je Point Streak-level kwijtraakt zodra je dood gaat. Gaan er misschien wat 'bars' (balkjes) af of kan je na je respawn gewoon verder waar je gebleven was? Dat laatste lijkt ons het minst aannemelijk, maar ook hierover kunnen we nog weinig zeggen. Waar we ook over na kunnen denken is of je per se dood moet gaan om nieuwe Point Streaks te verdienen. In de trailer wordt de balk immers gereset zodra de laatste killstreak wordt verdiend, maar of het dan ook mogelijk is om nieuwe streaks te verdienen zonder eerst dood te gaan, wordt niet duidelijk.
 
Zoals we al zeiden en zoals je zelf al kon zien, ontving de beste gozer een Juggernaut Point Streak. We weten inmiddels van Modern Warfare 2 dat een Juggernaut een uitermate sterk bepakte gast is die erg moeilijk dood te krijgen is. Hoe deze in de praktijk zal worden gebracht in de multiplayer van Modern Warfare 3 is nog even afwachten. Vooralsnog kan je er alleen nog over fantaseren. Komt er een Juggernaut in het veld die je komt helpen of ontvang je een Care Package, waardoor je zelf kan transformeren in zo'n angstaanjagend bakbeest? Hoewel ons het laatste het meest logisch lijkt, wachten we liever nog op officiële verklaringen.
 
Naast de details en speculaties die uit de trailer gehaald konden worden, hebben we nog wat andere nieuwtjes over de multiplayer van Modern Warfare 3. Zo zal het, in tegenstelling tot Black Ops, niet meer mogelijk zijn om te duiken in de nieuwe Call of Duty. Daarnaast zullen we ook aan de slag kunnen met nieuwe multiplayermodes. Beide feitjes maakte Robert Bowling, Community Manager van Infinity Ward, bekend via zijn Twitter. Ook liet hij weten dat het rank- en unlocksysteem van de nieuwe multiplayer 'completely unique' zal zijn. Hoe dit zich zal uitwerken met de overgenomen CoD Points is nog niet bekend.
 
Tot slot kon hij nog vertellen dat het in de multiplayer vooral om jou en je wapen gaat, dat schade door explosieven een stuk minder is en dat je meer equipment mag verwachten die je tegen explosieven beschermen. Waarschijnlijk dat dit hulp biedt tegen de al tijden gehate Noobtubers.
 
Hopelijk biedt het Call of Duty XP-evenement begin september meer duidelijkheid. Dan zal de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 3 namelijk onthuld worden.
 

 
Categorie: Call of Duty: Modern Warfare 3 | 833 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX