Main » 2010 » Januari » 2 » HDMI 1.4 zal 3D ondersteunen
21:36:34
HDMI 1.4 zal 3D ondersteunen
De PlayStation 3 kun je het beste met een HDMI-kabel aansluiten op je televisie voor optimale kwaliteit. Als je over een HD Ready of Full HD TV beschikt dan kun je games en films in de beste kwaliteit bekijken. Inmiddels zijn we bij versie 1.3 van HDMI en eind januari zal versie 1.4 gelanceerd gaan worden en dit is vrij interessant. Natuurlijk niet zomaar, maar vanwege het feit dat er een nieuw formaat aan wordt toegevoegd, namelijk de zogenoemde "top/bottom".

Dit nieuwe formaat houdt in dat beelden die bedoeld zijn voor of je linker of rechter oog in bepaalde frames worden gezet. Hierdoor wordt allereerst bandbreedte bespaard, maar dit kost dan wel weer ietwat van de resolutie. Op zich een vrij technisch verhaal, maar waar het allemaal op neer komt is dat er via HDMI 1.4 3D beelden naar je televisie gestuurd kunnen worden.

Je hoeft dus niet per se een 3D televisie te kopen om games en films in 3D te spelen, via deze technologie kan het ook. Wel moet je, je apparaat, dat dan in 3D beeld uit moet gaan sturen naar je televisie up to date zijn met deze mogelijkheid. Dat zal ongetwijfeld wel via een firmware update verschijnen voor de PlayStation 3, aangezien Sony al langere tijd roept games in 3D aan te bieden.

 
411 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX