Main » 2011 » Februari » 27 » GDC 2011: Verwachtingen
15:02:00
GDC 2011: Verwachtingen
Het is weer het begin van een nieuw jaar en dat betekent onder andere dat er weer een nieuwe editie van de Game Developers Conference (GDC) aan zit te komen. Dit jaar vindt de beurs plaats tussen 28 februari en 3 maart. Op deze jaarlijks terugkerende beurs komen ontwikkelaars van over de hele wereld bij elkaar om te praten over games en het ontwikkelen van games. Maar de laatste jaren staat de beurs ook in het teken van diverse aankondigingen en verrassingen, dus wat kunnen we dit jaar verwachten?

Meer over Battlefield 3
Electronic Arts is ook aanwezig op de GDC van dit jaar en ze nemen een hele rits aan topgames mee, waaronder Battlefield 3. De onlangs onthulde opvolger van Battlefield 2 uit 2005 gaat uitgebreid onder de aandacht komen, zo heeft EA beloofd. Het is niet duidelijk of de game speelbaar is op de beursvloer, maar men kan wel een hoop nieuwe beelden verwachten. Ook zal EA waarschijnlijk de eerste details over de beta van Battlefield 3 bekend maken. Gamers met een limited edition exemplaar van Medal of Honor krijgen zeker toegang tot de beta, maar er zullen ongetwijfeld nog meer manieren onthuld worden om deel te nemen aan deze beta. Daarnaast gaat EA waarschijnlijk ook de officiële releasedatum voor Battlefield 3 bekend maken, waardoor we eindelijk weten wanneer we Battlefield 3 in de winkels kunnen vinden.

Modern Warfare 3 onthulling?
Activision Blizzard mag natuurlijk ook niet ontbreken op een groots evenement als de GDC en wellicht komen ze et een verrassing. Er is namelijk een website geopend met daarop een countdown in het typische Call of Duty: Modern Warfare-lettertype. Deze countdown bereikt het nulpunt op 2 maart en dat is op de laatste persdag van de Game Developers Conference. Verwacht er echter niet te veel van; Activision heeft vermeld dat de countdown nep is. Echt nep of wil Activision de verrassing groter maken? We zien het komende week.

Nieuwe IP van Epic Games?
Epic Games is elk jaar sterk vertegenwoordigd op de Game Developers Conference. Op de GDC van 2009 kondigde Epic Games namelijk het langverwachte Gears of War 3 exclusief voor de Xbox 360 aan en ook vorig jaar was Epic Games aanwezig op de GDC om zijn nieuwste Unreal Engine techniek te laten zien. Dit jaar is Epic Games wederom te vinden op de beurs met een nieuwe versie van de Unreal Engine, die onder andere voor Gears of War wordt gebruikt. Maar er gaan geruchten dat Cliff Bleszinski, de grote man achter Gears of War en het recente Bulletstorm, een nieuwe game gaat aankondigen. Volgens een gerucht van het tijdschrift Electronic Gaming Monthly is Bleszinski met het idee gekomen voor een game en heeft hij dit verder ontwikkeld met Eric Holmes, die onder andere lead designer was van de game Prototype. Wellicht gaat deze game dus als eerste gebruik maken van de allernieuwste Unreal Engine techniek.

Next Generation Portable
Ook Sony is aanwezig op de Game Developers Conference en naar verwachting zal het Japanse concern meer laten zien van de Next Generation Portable, kortweg NGP. De opvolger van de PSP heeft onder meer een 5-inch OLED scherm, twee analoge sticks en een aanraakgevoelige achterkant wat voor innovatieve gameplay kan zorgen. Het hypermoderne apparaat werd afgelopen maand onthuld en genoot van een hoop aandacht van de pers en van gamers. Er wordt dan ook met smart gewacht op nieuwe beelden en informatie over de NGP en de GDC lijkt daar een uitstekende aangelegenheid voor te zijn. Het apparaat is immers nog niet op Amerikaanse bodem geweest en dus zou dit een eerste kennismaking kunnen worden voor de Westerse wereld. Sony heeft nog niet bevestigd of het apparaat op de beurs te vinden zal zijn, dus het blijft voorlopig bij wat geruchten. 

Thief 4
Een laatste gerucht wat momenteel rond gaat, is dat Thief 4 eindelijk publiekelijk getoond gaat worden op de Game Developers Conference. Naar het schijnt was de game ook al aanwezig op de GDC van vorig jaar, maar dat was alleen ‘behind-closed-doors’. Dit jaar zal Paul Weir, ontwikkelaar bij Eidos Montreal, een presentatie gaan geven over de audio in de Thief-games. Dit kan wellicht een eerste kijk geven op de nieuwe Thief-game, die enkele jaren in ontwikkeling is bij Eidos Montreal. Dat er een nieuwe Thief aan zat te komen werd al in mei 2009 duidelijk, maar tot op heden hebben we nog niets gehoord over deze nieuwe game. De laatste Thief game dateert alweer uit 2004, dus het wordt wel weer eens tijd voor een nieuw Thief-avontuur.
 
Grand Theft Auto
De afgelopen weken zijn de geruchten rondom een nieuwe Grand Theft Auto weer opgelaaid. Vandaag heeft Take Two verschillende sites geregistreerd die vermoedelijk in een nieuwe GTA gebruikt gaan worden. Begin februari heeft Take Two een game laten registreren onder de naam 000A met een beschrijving die kan duiden op een nieuwe GTA. Er werd namelijk gesproken over "strong violence, sexual references, crude humor, and drug references". Dit zou natuurlijk ook kunnen verwijzen naar de nieuwe game Agent.
 
Saints Row 3
THQ komt met een nieuwe Saints Row 3. Maar of we nu eindelijk meer te zien krijgen op de GDC is nog maar de vraag. THQ heeft laten weten dat ze in ieder geval in de tweede week van maart met een onthulling komen. En dat lijkt Saints Row 3 te zijn. Of we dus al beelden kunnen verwachten op de GDC blijft dus nog even afwachten.

 
380 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX