Main » 2012 » Maart » 26 » Ex-werknemer Rockstar lekt details GTA V
14:22:22
Ex-werknemer Rockstar lekt details GTA V
Een ontslagen werknemer bij Rockstar North zou een flinke lading informatie hebben vrijgegeven over Grand Theft Auto V. Onder andere het hoofdpersonage, een releasedatum en de grootte van de game zijn hier door onthuld.

De werknemer zou zijn ontslagen door wangedrag, wat het wel aannemelijk maakt dat hij graag informatie over GTA V naar buiten zou brengen zonder de toestemming van Rockstar. De ontwikkelaar heeft nog niet gereageerd op de gelekte informatie dus we raden aan om het voorlopig met een korreltje zout te nemen.

GTA V zou Albert De Silva voor de hoofdrol gecast hebben. Hij is vroeger lid geweest van een misdadige familie in Vice City. Dat leven heeft hij achtergelaten om uiteindelijk in Los Santos een gezinnetje te stichten. Zijn zoon heet Kevin De Silva en hij is een hardcore gamer. Hij is lui, nutteloos en snauwt dingen over je moeder door zijn headset. Albert is de rijke man in de trailer en is op het plaatje bovenin dit bericht te zien.

De wereld van Grand Theft Auto V is vijf keer zo groot als die van GTA IV. De stad Los Santos neemt net iets minder dan de helft daarvan in beslag en is dus meer dan twee keer zo groot als Liberty City uit GTA IV. De wereld is net als in voorgaande delen verdeeld in drie stukken. Met zo'n grote wereld is het goed om te horen dat je ook weer vliegtuigen kunt besturen.

Behalve vliegen kun je natuurlijk ook gewoon rijden en die auto's kun je – net als je wapens – zelf aanpassen met bijvoorbeeld nitro – of een silencer in het geval van een wapen. Als je aan het rijden bent en niet weet hoe je het beste op locatie kunt komen, kun je op de radio naar de verkeersinformatie luisteren om te luisteren waar er file is. Deze is in tegenstelling tot eerdere GTA's op ieder moment correct. Je kunt de verkeerssituatie ook op je telefoon bekijken.

Als je te hard rijdt en uit het raam begint te schieten zal dit aanzienlijk moeilijker zijn dan wanneer je rustig rijdt. Rijd je in volle vaart langs een politiewagen, dan zal deze achter je aankomen om je aan te houden. Ook als je op de stoep een joint begint te roken zal de politie achter je aankomen. De politie volgt je niet zomaar tot ze je te pakken hebben, ze worden steeds agressiever naarmate je meer gezocht wordt. De gevolgen van het aantal sterren is als volgt:

1 ster – politie volgt je op de voet en probeert je te arresteren. Geen sirenes en geen auto achtervolgingen (alleen als je de snelheid overschrijdt).
2 sterren – politie probeert je nog steeds te arresteren. Als je een wapen trekt, begint de politie te vuren. Trek je geen wapen dan gebruikt de politie een stun gun.
3 sterren – vanaf hier beginnen de achtervolgingen. De politie probeert je nu echt tegen te houden, hoe ver ze daar ook voor moeten gaan.
4 sterren – spijkermatten op de weg, radiostations geven jouw signalement en de politie wordt nog agressiever. Zelfs wanneer je ze hebt afgeschud zal de politie nog 24 uur (in-game) naar mensen op zoek zijn die overeenkomen met jouw signalement.
5 sterren – politie heeft toestemming om jou meteen neer te schieten. Politie zal nog 48 uur naar je op zoek zijn. Een paar missies is niet te spelen met 5 sterren.
6 sterren – het leger zet tanks en helikopters in om jou te vermoorden. Wanneer je ze kwijt bent zal er nog 72 uur naar je gezocht worden. Ook hier zijn sommige missies niet te spelen.

In de singleplayer kun je contributeren aan de onderwereld van Los Santos door drugs, wapens en illegale auto's te kopen en te verkopen. in de multiplayer kun je met 32 man tegelijk spelen op de consoles, de hoeveelheid op de PC werd niet vermeld. Je kunt online lid worden van bepaalde bendes en daar specifieke opdrachten mee voltooien. De bendeleider kan dan weer speciale opdrachten aan leden van de bende geven.

Volgens de ex-werknemer kunnen we GTA V in mei 2013 verwachten. Specifieker kan hij nog niet zijn, omdat de game nog ongeveer zes maanden ontwikkelingstijd tegemoet gaat. Op de E3 van dit jaar zal de game speelbaar aanwezig zijn, dus je kunt vast een kaartje kopen mocht je niet tot volgend jaar kunnen wachten. We benadrukken nog een keer dat de informatie hierboven niet door Rockstar zelf is vrijgegeven, dus we zullen nog geen definitieve conclusies kunnen trekken.

 
Categorie: Grand Theft Auto V | 465 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX

 

Kalender

«  Maart 2012  »
ZoMaDiWoDoVrZa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031