Main » 2013 » April » 8 » Electronic Arts verkozen tot slechtste bedrijf van Amerika
23:36:51
Electronic Arts verkozen tot slechtste bedrijf van Amerika

Vorige maand werd EA opnieuw genomineerd voor slechtste bedrijf in de VS en voor het tweede jaar op rij won het die bedenkelijke titel die wordt uitgereikt door website Consumerist. In de finale stond EA tegenover Bank of America, dat vorig jaar ook al tweede werd. Meer dan 250.000 stemmen werden uitgebracht en 64,03% koos voor EA als slechtste bedrijf. EA heeft al gereageerd op de uitslag.

Peter Moore, COO van EA, zegt dat veel stemmen afkomstig zijn van conservatieve organisaties die het LGBT-beleid van EA (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) hekelen. "Als dat hetgene is wat ons het slechtste bedrijf maakt, laat maar komen dan, want daar wijken we niet voor." Moore gaf vervolgens wel toe dat EA verschillende fouten heeft gemaakt, zoals het vroegtijdig afsluiten van servers, games releasen die niet aan de verwachtingen voldeden, misstappen omtrent nieuwe prijsmodellen en de rampzalige lancering van SimCity. "We zijn gamers betere prestaties dan dit verschuldigd," zei hij.

Moore verdedigde EA echter ook en zegt dat veel zaken die EA doet nog steeds verkeerd begrepen worden. "Velen blijven beweren dat de always-on functie in SimCity een DRM-schema is. Dat is het niet. Mensen willen er nog steeds over ruziën. We kunnen niet duidelijker zijn - dat is het niet. Punt. [...] Sommigen beweren dat er geen ruimte is voor Origin als een concurrent tegenover Steam. 45 miljoen geregistreerde gebruikers bewijzen daar het ongelijk van."

Tot slot vertelde Moore dat EA beter kan en zal doen, en dat hij trots is op zijn bedrijf. "We kunnen het beter doen. We zullen het beter doen. Maar ik ben verdomd trots op dit bedrijf, de mensen over de hele wereld die voor EA werken, de games die we maken en de mensen die ze spelen."


 
227 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX

 

Kalender

«  April 2013  »
ZoMaDiWoDoVrZa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930