Main » 2010 » Maart » 21 » DLC als wapen tegen tweedehandshandel
17:42:30
DLC als wapen tegen tweedehandshandel

Tweedehands games zijn een zegen voor velen, maar vanuit het perspectief van ontwikkelaar en uitgever een ware plaag. De games die tweedehands van eigenaar wisselen, leveren hen namelijk niet veel op, tenzij er nog DLC wordt gekocht door de desbetreffende nieuwe eigenaar. Dat is in ieder geval de algemene denkwijze van de mensen waarvoor de games geld moeten opleveren. Men ziet over het algemeen liever dat wij onze games allemaal vers als net gebakken brood uit de winkels halen.

De manier om te voorkomen dat men kiest voor een tweedehands aankoop is ervoor te zorgen dat een nieuwe aanschaf extra aantrekkelijk wordt. Een geliefde nieuwe manier is het aanbieden van extra content die niet meteen beschikbaar is bij een tweedehands aankoop. De content komt in de vorm van DLC die kan worden opgehaald door het gebruik van een unieke code die in de retail versie verpakt zit. Na het gebruik is die code uiteraard niet meer te gebruiken. Een speler die overgaat op een tweedehands aankoop, moet dus naar de PlayStation Store, als de DLC niet exclusief is voor retailversies, en voor de content betalen die de eerste koper gratis kreeg meegeleverd.

De vraag is echter of dat de tweedehands markt ook maar in het minst zal beïnvloeden. De kans is groot dat een tweedehands titel met een betaalde DLC nog altijd voordeliger is dan een nieuwe aankoop. Dan is het nog de vraag of iedereen de DLC wel zo belangrijk vindt.


 
387 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
3 reacties
0  
3  Slayer__NL__    (21/Maa/2010 22:33:24)
ja en 2e hands is vaak na een maand kapot toch?

0  
2  NaabJ    (21/Maa/2010 22:04:35)
maar
2ehands+dlc = minder dan winkelwaarde.. toch?

0  
1  Slayer__NL__    (21/Maa/2010 20:19:14)
Gewoon alles nieuw prijs kopen zodra ie uit is.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX