Main » 2013 » Februari » 2 » Details PlayStation 4 gelekt?
17:52:28
Details PlayStation 4 gelekt?
Het grote en betrouwbare Amerikaanse magazine EDGE heeft uit bronnen binnen de industrie vernomen dat de PlayStation 4 rond Kerstmis in de Japanse en Noord Amerikaanse winkels zal liggen. Wij Europeanen zullen vervolgens nog een paar maanden geduld moeten hebben. Volgens EDGE is deze gespreide release te wijten aan "de complexiteit van Europese distributie."

De bronnen bevestigen eerdere geruchten over een touchscreen op de controller van de PlayStation 4. Volgens hen is de nieuwe controller net zo groot als een DualShock 3, met als enige verschil dat er een touchpad zit op de plaats van de start-, select- en PS-knop. Volgens EDGE gebruikt Sony voor dit touchscreen de technologie van de PlayStation Vita en de responstijd is dan ook hetzelfde.

Daarnaast bevat de nieuwe controller volgens de bronnen een share-knop. Hiermee kun je eenvoudig screenshots en filmpjes van jouw in-game prestaties delen. Volgens EDGE neemt de PlayStation 4 constant de laatste vijftien minuten van jouw gameplay op, zodat je niet bang hoeft te zijn dat die ene mooie kill niet is opgenomen. Je kunt de opgenomen beelden vervolgens bewerken en delen via het internet. Volgens de bronnen hoeven we overigens niet bang te zijn dat deze opnamefunctie ten koste gaat van de processorkracht.

Ook meent EDGE dat de PlayStation 4 op papier krachtiger is dan de nieuwe Xbox van Microsoft. Sony's nieuwste console bevat een 1.6 GHz CPU met acht cores en 4GB aan DDR5 RAM-geheugen. Deze specificaties komen overeen met eerdere geruchten.

Doordat de samenstelling van de hardware nogal doet denken aan een pc, is het volgens de bronnen voor ontwikkelaars makkelijker om games te maken voor de PlayStation 4. Dat moet ertoe leiden dat problemen met slechte ports (Bayonetta) of nog grotere obstakels tijdens de ontwikkeling (Skyrim DLC) verleden tijd zijn.

Verder werkt Sony volgens EDGE aan een nieuwe, verbeterde versie van de PlayStation Eye. Wil je nog niet meteen veel geld neertellen voor nieuwe accessoires, dan kun je jouw oude Move-controller ook verbinden met de PlayStation 4.

Tot slot meent EDGE dat de PlayStation 4 onthuld zal worden op 20 februari tijdens Sony's See The Future-evenement. Omcirkel deze datum dus in je agenda, mocht je dat nog niet gedaan hebben.
 

 
Categorie: PlayStation 4 | 383 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX

 

Kalender

«  Februari 2013  »
ZoMaDiWoDoVrZa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728