Main » 2013 » Maart » 4 » Details Assassin's Creed IV: Black Flag vrijgegeven
19:34:33
Details Assassin's Creed IV: Black Flag vrijgegeven
Assassin's Creed IV: Black Flag is officieel aangekondigd en de eerste details konden natuurlijk niet uitblijven. We gaan een echt piratenleven leiden met onze eigen boot, waar een eigen bemanning natuurlijk niet kan ontbreken. Uiteraard gaan we andere schepen plunderen om onszelf te verrijken en gaan we op ontdekkingstocht in het Caribisch gebied.

Zoals al eerder bekend was gemaakt, gaan we in Assassin's Creed IV: Black Flag aan de slag met Edward Kenway. Dit is familie van Haytham en Connor Kenway uit Assassin's Creed III. Edward is een jonge kapitein en heeft al veel respect verdiend met zijn gevechten op zee. Hij is getraind door de Assassins en heeft daardoor de welbekende 'hidden blade' tot zijn beschikking. Als een echte piraat betreft, heeft hij ook typische piratenwapens, zoals twee pistolen en twee zwaarden om zijn vijanden het leven zuur te maken.

Helaas is Edward verzeild geraakt in een eeuwenoude oorlog tussen de Assassins en Tempeliers die alles kan vernietigen wat de piraten hebben opgebouwd. Voordat Edward een piraat werd, zat hij in de Britse marine, maar hier stapte hij uit toen de oorlog tussen de grootste rijken tot een eind kwam. Edward bleef namelijk op zoek gaan naar gevaar en avontuur.

Assassin's Creed IV: Black Flag speelt zich af vanaf het jaar 1705, het gouden tijdperk van de piraten. De piraten hebben het Caribisch gebied in handen en hebben hun eigen wetteloze Republiek opgericht waar corruptie, hebzucht en wreedheid heel normaal is. We zullen in de game een aantal bekende piraten tegenkomen, waaronder Blackbeard, Calico Jack en Benjamin Hornigold.

De wereld van Assassin's Creed IV: Black Flag beloofd erg groot te worden. Het zal dan ook de grootste Assassin's Creed-wereld worden die we tot nu toe gezien hebben. We kunnen maar liefst aan de slag op vijftig unieke locaties, waaronder Kingston, Nassau, Jamaica, Cuba en de Bahama's waar je uiteraard echt kunt leven als een piraat. Op deze eilanden kunnen we net zoals in Assassin's Creed III op jacht gaan en ditmaal ook naar zeldzame dieren in de gevaarlijke jungles. Daarnaast kun je op zoek gaan naar schatten in onbekende ruïnes en ontsnappen aan je vijanden bij verborgen baaien. Een ander leuk nieuwtje is dat we onderwater op zoek kunnen gaan naar wrakken van schepen om daarin te zoeken naar schatten en andere bruikbare objecten. Het is tevens mogelijk om op jacht te gaan naar heuze walvissen. Daarnaast staat het vermoorden van Tempeliers centraal in de bloeiende steden van het Caribisch gebied.
 
Een belangrijk doel in Assassin's Creed IV: Black Flag is het worden van de meest gevreesde piraat van het Caribisch gebied. Edward Kenway heeft het schip 'The Jackdaw' tot zijn beschikking met de bijbehorende crew. Naast de Assassin waarmee je speelt (ditmaal Edward), is het nu ook mogelijk om 'The Jackdaw' te upgraden, maar hiervoor zal je wel wat moeten doen. Je zal andere schepen moeten plunderen om zo aan upgrades te komen, waardoor je grotere schepen aankunt. Dit is van kritisch belang om door de game te komen, want zo nu en dan zul je het ook tegen grote schepen moeten opnemen en met een klein scheepje kom je dan niet ver. Je kan in de mast van het schip klimmen en met een verrekijker naar schepen zoeken. Het voordeel hieraan is dat je ook ziet hoe sterk de schepen zijn en wat er aan boord is. Het weer en physics spelen een grotere rol bij de scheepsgevechten. Er zijn verschillende klasses van vijandelijke schepen, waaronder chargers die je schip proberen te rammen. Er zijn geen onderbrekeningen tussen de scheepsgevechten en het aan boord gaan van een schip. Je kan schepen van alle kanten benaderen, verzwakken met kannonnen en vervolgens aan boord klimmen. Ook kun je met stealth een schip vanuit het water infiltreren en de kapitein ongezien vermoorden.
 
Een ander significant detail is dat je ditmaal niet als Desmond speelt, maar als een wetenschapper van Abstergo die het verleden van Edward Kenway onderzoekt.

Assassin's Creed IV: Black Flag zal net als de voorgaande delen over een multiplayer beschikken. Helaas is hier nog vrij weinig over bekend, maar we zullen hier binnenkort vast meer over komen te weten.

Assassin's Creed IV: Black Flag zal zowel op de PlayStation 3 als PlayStation 4 verschijnen. Iedereen die de game pre-ordert voor één van deze consoles, zal 60 minuten aan extra gameplay krijgen door middel van extra missies. Uiteraard zullen er ook special editions verschijnen van Assassin's Creed IV: Black Flag. Deze maand wordt daar meer over bekend gemaakt.

 
Categorie: Assassin's Creed IV: Black Flag | 529 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX

 

Kalender

«  Maart 2013  »
ZoMaDiWoDoVrZa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31