Main » 2010 » Februari » 2 » Dertig- tot tachtigduizend gameverslaafden in Nederland
17:56:04
Dertig- tot tachtigduizend gameverslaafden in Nederland
In een onderzoek voor het ministerie van Volksgezondheid komt onderzoeksbureau IVO tot de conclusie dat Nederland dertigduizend tot tachtigduizend gameverslaafden telt. Niet slecht voor een klein kikkerlandje als Nederland, maar het is natuurlijk geen goed nieuws.
 
Gameverslaving is een probleem dat blijft groeien en het is heel lastig om het probleem in kaart te brengen, aangezien mensen anoniem online zitten te gamen. Daarnaast werkt het waarschuwen op de verpakkingen van games niet, want wat doen jullie met games waarop staat: Pas op, zeer verslavend!? Inderdaad, juist die games gaat iedereen kopen!

Het is hoe dan ook wel een probleem dat niet meer te ontkennen valt, maar juist gamers hebben last van ontkenningsverschijnselen. En wanneer is iemand verslaafd aan gamen? Hoeveel uur dien je dan te gamen per dag? Hoe erg dient je sociale leven overhoop te liggen, voordat iemand aangewezen kan worden als gameverslaafde? Nog een onderzoek is meer dan welkom en iedereen die echt verslaafd is, dient genoeg mogelijkheden te hebben om van zijn of haar verslaving af te komen.

 
373 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
2 reacties
0  
1  Slayer__NL__    (02/Feb/2010 19:18:32)
Een dag niet ge-gamed is een dag niet geleeft

clap


0  
2  blackhawk1105    (02/Feb/2010 20:30:41)
zie hier een voorbeeld...

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX