Main » 2009 » December » 7 » Dead Space 2 aangekondigd
17:38:42
Dead Space 2 aangekondigd
Electronic Arts heeft zojuist in een persbericht officieel bevestigd dat Dead Space 2 in ontwikkeling is. Gistermiddag dook er via de Twitter pagina van Dead Space al een teaser op en nu bevestigt Electronic Arts de komst van de game.

Tegelijk met de aankondiging van de game brengt EA ook wat informatie naar buiten over het 2de deel in de Dead Space franchise. Zo maakt de hoofdpersoon uit het 1ste deel, Isaac Clarke, opnieuw zijn opwachting in Dead Space 2. Uit het persbericht valt op te maken dat het dit keer niet alleen meer draait om overleven, maar dat Isaac zelf de touwtjes meer in handen zal nemen om de necromorphs invasie terug te dringen. Ook rept het persbericht over nieuwe wapens en 'epische zero-G' omgevingen.

De Executive Producer van Dead Space 2, Steve Papoutsis had het volgende te melden:
Quote:
"We’re thrilled to jump back into the series, making the next chapter in Isaac’s journey. The infection continues to spread throughout space and our hero Isaac Clarke is the only person able to contain it. There are still loads of Necromorphs that need killing. In Dead Space 2, not everything is exactly as it seems. Expect plot twists that will surprise you and a huge cast of twisted, disgusting monsters that are sure to scare the daylights out of you.”

Het 1e deel van Dead Space kwam in 2008 uit en scoorde erg goed bij de pers. De game scoort gemiddeld een 89 op Metacritic.

Het origineel verkocht ruim 1,5 miljoen keer, maar werd volgens PlayStation Network en Xbox Live data door meer dan 3 miljoen mensen gespeeld. Electronic Arts hoopt natuurlijk dat Dead Space 2 meer mensen ertoe zal verleiden de game nieuw te kopen, in plaats van tweedehands, wat met deel 1 dus veelvuldig lijkt te zijn gebeurd.

In tegenstelling tot het dit jaar uitgekomen Dead Space Extraction voor de Wii is Dead Space 2 geen prequel, maar een sequel op Dead Space. De game wordt ontwikkeld door Visceral Games en zal verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Enige informatie over een releasedatum is nog niet vrijgegeven.

 
397 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX