Main » 2010 » Maart » 3 » De ontwikkelingen bij Infinity Ward
13:23:19
De ontwikkelingen bij Infinity Ward

Na de geruchten over het ontslag van Jason West en Vincent Zampella, studiobazen van Infinity Ward, is het een paar uur stil geweest. Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen in de zaak, onder andere een geplande meeting van Bobby Kotick bij Infinity Ward.

Bobby Kotick
Volgens een bron van G4TV stond er rond 21.00 uur Nederlandse tijd een meeting gepland van Bobby Kotick bij Infinity Ward. Hij zou eerst de development leads toespreken en vervolgens de gehele studio. Het hoe en wat van deze meeting is nog onduidelijk.

LinkedIn Zampella
Nadat Jason West al zijn baan bij Infinity Ward op LinkedIn als 'past employment' neerzette heeft nu ook Vincent Zampella zijn status verandert. Zijn baan bij Infinity Ward staat in het rijtje verleden en zijn huidige titel is 'TBD', oftewel 'to be determined'

Creative richting CoD
Ondertussen heeft Kotaku een artikel gepost waarin men dieper ingaat op de spanningen tussen Infinity Ward en Activision. Het is geen verrassing dat Infinity Ward niet blij is met de Call of Duty games van Treyarch, maar er schijnen ook spanningen te zijn over de creatieve richting van de Call of Duty games van Infinity Ward. De studio zou zelf een game willen maken gebaseerd in de toekomst of een heel nieuw IP, Activision wil hier niet aan, maar schijnt tegelijkertijd wel een overeenkomst te hebben met Infinity Ward die vastlegt dat alleen zij Call of Duty games mogen maken die zich in de huidige tijd afspelen. Activision zou een potentiële Modern Warfare 3 dus niet door een andere studio mogen laten ontwikkelen.

De spanningen zouden zelfs zo hoog zijn opgelopen dat Infinity Ward nog slechts met 2 medewerkers van Activision communiceert.

Geruchten
Ondertussen draait de geruchtenmachine op volle toeren door. Website BingeGamer.net claimt contact te hebben gehad met mensen rondom Activision en Infinity Ward en daaruit komen een aantal interessante zaken naar voren. Zo zouden er nog geen royalties betaald zijn aan de Infinity Ward medewerkers voor Modern Warfare 2. Of deze uitspraken waar zijn is onduidelijk, maar volgens BingeGamer.net verwees elke persoon die men sprak hiernaar, wat op zijn minst opvallend is.

Verder zou het contract tussen Activision en Infinity Ward over Modern Warfare aflopen eind oktober van dit jaar, in tegenstelling dus tot de berichten van Kotaku. Activision zou Modern Warfare 3 hierna bij een andere developer neer willen leggen. Maar aan de andere kant zou Infinity Ward nog wel enige contractuele rechten hebben met betrekking tot Call of Duty. Wat deze inhouden en wat Infinity Ward hiermee voor een druk kan uitoefenen op Activision blijft onduidelijk.


 
396 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
6 reacties
0  
6  Slayer__NL__    (03/Maa/2010 19:23:00)
cocks

0  
5  blackhawk1105    (03/Maa/2010 18:50:34)
infinty ward zijn de bedenkers en de makers van cod en dat neemt activision gwn van ze af

0  
4  Burn_In_Hell_NL    (03/Maa/2010 17:31:17)
Activision-blizzard maakt de COD franchise zo helemaal kapot. Infinity Ward is de studio waar Activision-blizzard het succes van CoD aan te danken heeft..

0  
3  Edbn    (03/Maa/2010 17:00:44)
weg met Kotick, die vent verneukt alles

0  
2  blackhawk1105    (03/Maa/2010 16:51:18)
weg met activision!

0  
1  glenn    (03/Maa/2010 16:42:34)
ik zie een hele opdoeking aankomen xD

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX