Main » 2010 » December » 31 » De meestbelovende games van 2011: categorie 2
22:59:42
De meestbelovende games van 2011: categorie 2
We zijn aangekomen bij de tweede categorie van de meestbelovende games van 2011. Deze games tellen pas echt mee om als topgame van 2011 te worden gekroond. Morgen hebben we nog de laatste categorie en dan wordt ook bekend naar welke game het meest wordt uitgekeken.
 
inFamous 2
Ontwikkelaar: Sucker Punch | Uitgever: Sony | Release: 2011

Wat is het: De elektrisch geladen superheld/schurk Cole McGrath keert terug in inFamous 2. In een zoektocht om sterker te worden na een pak slaag te hebben gehad van 'the Beast' verruilt Cole de hoogbouw van Empire City voor New Marais, een stad die veel weg heeft van New Orleans. Ontwikkelaar Sucker Punch belooft veel vernieuwingen voor het tweede deel, zoals vernietigbare omgevingen en een flink verbeterde melee-gevechten. Cole krijgt mogelijk naast elektriciteit ook beschikking over ijs als natuurkracht. Daar werd in ieder geval stevig naar gehint in de eerste trailer van het spel, al bleef het daarna verdacht stil omtrent deze toevoeging.

Waarom wel: Superheld of -schurk spelen blijft leuk. Een vernietigbare omgeving vergroot het gevoel van kracht.

Waarom niet: Met verbeterde melee-mogelijkheden lijkt Sucker Punch daar ook meer de nadruk op te gaan leggen, maar daarin lag niet de kracht van de gevechten in de eerste inFamous.

Mortal Kombat
Ontwikkelaar: NetherRealm Studios | Uitgever: Warner Bros. Interactive Entertainment | Release: 2011

Wat is het: Mortal Kombat is terug van weggeweest en brengt spelers een vechtgame vol gruwelijkheden. De botten die je kraakt worden zichtbaar en dat is waar Ed Boon, de creatieve geest achter de serie, het meest mee pronkt. De negende Mortal Kombat bevat een nieuwe grafische engine, een online multiplayer en een diepe verhaalmodus, naast de coöperatieve modus, offline multiplayer en tag-team-spelvariant voor vier spelers.

Waarom wel: Een stoot op de kaak van je tegenstander legt hem echt in gruzelementen en dat wordt uitvoerig in beeld gebracht. Het speelt als vanouds soepel.

Waarom niet: De tijden van samen op de bank elkaar tot pulp slaan zijn grotendeels voorbij. Kan NetherRealm Studios met een solide online multiplayer komen die het speelplezier niet in de weg staat?

Dead Space 2
Ontwikkelaar: Visceral Games | Uitgever: EA | Release: 25 januari 2011

Wat is het: In het vervolg op survival-horrorgame Dead Space kruipen we opnieuw in de huid van Isaac Clarke. De held, die ditmaal een stem zal hebben, neemt het opnieuw op tegen de Necromophs. In tegenstelling tot de eerste Dead Space zal de virusuitbraak voor de neus van de speler plaatsvinden, waardoor het ruimteschip waar Isaac zich op bevindt langzaam verandert van dicht bevolkt en levendig naar angstvallig verlaten en levensgevaarlijk. Wanneer de zwaartekracht weg is kun je nu vrij rondzweven, zowel in als buiten het ruimteschip.

Waarom wel: Dead Space was een survival horror game met een aantal unieke gameplay elementen die goed uitpakten. Dead Space 2 lijkt dit goed voort te zetten en heeft bovendien een interessant klinkende multiplayer die de levensduur van de game wel eens zou kunnen verlengen. Daarbij sleurt het spel je mee naar meer diverse locaties.

Waarom niet: Dead Space moest het wat betreft engheid vooral hebben van goedkope schrikmomenten. Bij het tweede deel zijn we alvast gewaarschuwd en zullen dat soort trucjes toch minder impact hebben. We hopen dat het tweede deel ons desondanks de stuipen op het lijf kan jagen.
Bulletstorm
Ontwikkelaar: People Can Fly | Uitgever: EA | Release: 22 februari 2011

Wat is het: Deze over-the-top shooter van Painkiller-ontwikkelaar People Can Fly draait om het zo stijlvol mogelijk afmaken van vijanden. Grof gebekte ruimtepiraat Grayson Hunt moet in de game van een met mutanten volgeladen planeet zien te ontsnappen. Met verschillende grote en bizarre wapens en verschillende skillshots dien je in Bulletstorm vijanden niet alleen af te schieten, maar dit ook op originele manieren te doen. Zo kun je vijanden de lucht in lanceren, om ze vervolgens alsnog neer te schieten of is het mogelijk ze simpelweg tegen scherpe objecten te trappen.

Waarom wel: Na een hoop langzamere en realistische shooters hebben wij wel weer eens zin in een game die alles met een knipoog benadert. Dat de game er bovendien geweldig uit ziet is mooi meegenomen. Bulletstorm belooft nog enkele verrassingen te bevatten waarover vooralsnog niets is verteld.

Waarom niet: Het over-the-top stijltje van Bulletstorm moet je maar net trekken. De game zit vol met platte scheldpartijen en overdreven wapens en dat zal lang niet iedereen aanspreken.

Killzone 3
Ontwikkelaar: Guerilla Games | Uitgever: Sony | Release: 22 februari 2011

Wat is het: Nederlandse trots, maar ook internationaal zijn er meer dan voldoende fanatici die de komst van Killzone 3 gespannen afwachten. En terecht, want dit vervolg op het fabuleuze Killzone 2 lijkt allerminst teleur te stellen. Zo kan de campagne voor het eerst coöperatief gespeeld worden, mag er zowel in de single- als multiplayer met jetpacks gevlogen worden, kunnen we al zwiepend en zwaaiend de strijd aangaan met de Playstation Move en ondersteunt de titel 3D-weergave. Wanneer je die nieuwigheden combineert met de Killzone-elementen die al uitstekend waren, lijkt het niet meer dan verdiend dat Killzone 3 een plek inneemt in onze tweede categorie.

Waarom wel: Naast de ondersteuning voor een aantal interessante mogelijkheden als Move en de 3D-weergave, lijkt Killzone 3 zijn voorganger op ieder ander relevant punt voorbij te streven. Met Killzone 2 toonde Guerilla aan dat het wist hoe het een enorm goede shooter moest ontwikkelen, met Killzone 3 streeft de studio naar perfectie.

Waarom niet: Laat Guerilla zich niet te veel afleiden door al die ‘futuristische’ toepassingen als Move- en 3D-ondersteuning? Sowieso moet nog blijken dat deze nieuwigheden wel toegevoegde waarde hebben. Daarnaast zijn we benieuwd hoe Guerilla de coöp in de singleplayercampagne heeft geïntegreerd, gezien Killzone 2 enkel in je eentje te spelen was.

Duke Nukem Forever
Ontwikkelaar: Gearbox Software | Uitgever: 2K Games | Release: Begin 2011
Wat is het: De first-person shooter die eigenlijk al elf jaar geleden uit had moeten komen en die we mede daarom nét buiten onze top 10 hebben gehouden. Duke Nukem Forever is een direct vervolg op Duke Nukem 3D uit 1997. Intussen is het spel meerdere malen gewisseld van uitgever en grafische engine, maar gelukkig zit het nog wel boordevol explosies, humor, zelfspot en naakte vrouwen. Zoals altijd neemt de Duke het op tegen buitenaards gespuis met een bombastisch wapenarsenaal dat onmogelijk van deze aarde is. Ook deze game zit vol met interactiviteit. Zo blijkt uit de demo van eerder dit jaar dat het mogelijk is om wc’s door te spoelen en op whiteboards te kalken. Dat is nog maar een klein voorproefje. Het spel is in elk geval in goede handen bij Gearbox Software. Studiobaas Randy Pitchford vindt dat er nu eens daden moeten komen, in plaats van loze woorden en beloftes. Hij geeft geen harde datum van uitgave, maar zegt voorzichtig dat het spel vroeg in 2011 uit zal komen. Wellicht in februari.

Waarom wel: Hoge mate van interactiviteit, humor en zelfspot en knalt erg lekker. Het is eens wat anders dan die grijze cover-shooters. Na al die jaren móeten we gewoon zien wat Duke Nukem Forever geworden is.

Waarom niet: Wat in 1997 grappig was, is nu misschien te plat of ordinair. De basis van het design ligt ver in het verleden, waardoor sommige spelelementen misschien wat archaïsch over zullen komen.

 
406 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
2 reacties
+1  
2  Dennisxxl1105    (31/Dec/2010 09:59:54)
Jij niet!...

0  
1  Jamy    (30/Dec/2010 23:36:03)
Duke nukem is cool

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX