Main » 2011 » Mei » 3 » Creditcardgegevens gestolen bij SOE
17:19:10
Creditcardgegevens gestolen bij SOE
Het lijkt erop dat er in de hack van het PSN alsnog creditcardgegevens buit zijn gemaakt. Dit maakte Sony Online Entertainment bekend in een persbericht op hun website. Het zou gaan om in totaal 12.700 creditcardgegevens en 10.700 bankrekening-nummers uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Spanje.

Nederland
De 10.700 bankrekeningnummers zijn afkomstig van spelers van SOE games uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Spanje. De 12.700 creditcardgegevens zijn afkomstig van klanten buiten de VS en hiervan zijn het creditcardnummer en de verloopdatum verkregen. De veiligheidscode van de creditcards hebben de hackers niet bemachtigd. Volgens SOE stonden de gegevens in een verouderde database uit 2007, dus de kans is groot dat de meeste creditcards inmiddels verlopen zijn.

Stappen
Sony Online Entertainment heeft een extern beveiligingsbedrijf in de arm genomen om onderzoek te doen naar het lek. Daarnaast zijn alle SOE gameservices tijdelijk uitgeschakeld en werkt men aan het verbeteren van de beveiliging. Gamers die SOE games spelen wordt in de tussentijd aangeraden hun wachtwoorden en account namen te veranderen mochten deze overeenkomen met hun SOE account.

 
445 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX