Main » 2011 » Mei » 4 » 'Anonymous' gevonden op servers Sony
20:32:11
'Anonymous' gevonden op servers Sony
Het blijft onduidelijk wie er precies achter de aanval op het PlayStation Network van twee weken geleden zit. Nieuwe informatie lijkt in de richting van de internetgroep Anonymous te wijzen.

Twee weken geleden ging het PlayStation Network plotseling offline. Er waren gegevens van 77 miljoen gebruikers gestolen en daarom besloot Sony om het hele netwerk plat te leggen. In een brief naar het Amerikaanse congres wijst Sony Computer Entertainment CEO Kazuo Hirai in de richting van Anonymous. Dit terwijl Hirai afgelopen zondag nog zei dat Anonymous er niet achter zat.

In de brief meldt Hirai dat afgelopen zondag bewijs van een cyber-inbraak bij Sony Online Entertainment werd gevonden, een andere afdeling van Sony dat zich richt op massive multiplayer online games. Maandag haalde SOE daarom daar haar servers offline. Op één van de servers is een bestand gevonden dat in de richting van Anonymous wijst, de internetgroep die eerder al ruzie had met Sony. Het bestand zou de naam 'Anonymous' dragen en de tekst 'We are Legion' bevatten, de slogan van de groep. Hirai meldt hier meteen bij dat dit geen concreet bewijs is tegen Anonymous. Immers kan de daadwerkelijke hacker dit bestand hebben achergelaten om de schuld bij die groep te leggen.
 
De verwarring blijft dus nog even bestaan. En deze wordt niet makkelijker gemaakt door het feit dat Anonymous geen duidelijke groep is. Iedereen kan zich aansluiten of zichzelf 'Anonymous' noemen, de leden zijn immers anoniem.

 
488 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX